Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡOΣΩΠΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟYΔΙΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΑΤΟΜΙΚH EΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚHΣ
AΝΝΑΣ ΓΙΟΥΜΠΑΚΗ ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ
Από την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στο Γιαλί Τζαμισί, στο παλιό λιμάνι Χανίων, και από 10:00 έως  22:00 θα παρουσιάζετε η   έκθεση ζωγραφικής της ΑΝΝΑΣ ΓΙΟΥΜΠΑΚΗ ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ με θέμα  “πρόσωπα και λουλούδια στον καιρό της κρίσης”. Θα παρουσιασθούν συνολικά 25 έργα για την δουλεία της Άννας.

Η ζωγράφος και κριτικός τέχνης ΓΙΟΥΛΑ  ΡΟΖΑΚΟΥ στις 09/09/2014 έγραψε:
Ο Ζωγραφικός κόσμος της Άννας.
Πρόσωπα, λουλούδια, φιγούρες, αφηρημένα τοπία - υπαινιγμοί, σε ασαφείς χώρους! Η αποτύπωση της ψυχής, της Άννας με πρωτόλεια μέσα. Σκισμένα χαρτιά, κομμάτια εφημερίδας, αδρές πινελιές, μουντά χρώματα...
Η αγωνία της μορφής, να υπάρξει σ' έναν άτακτο κόσμο και κάποια στιγμή το πετυχαίνει. ...
.. και μας κοιτά μέσα από ένα βλέμμα απόκοσμης συγκατάβασης. Μια ζωγραφική, καθαρά χειρονομιακή, με δυναμική γραφή και τόλμη!
Ο Ολλανδός κριτικός τέχνης Nanne op Ende έγραψε  στις  18/9/2014.
Βλέμμα στη θετική μεριά. Πρόσωπα και λουλούδια σε καιρούς Κρίσης.
  Δείχνοντας έντονα πορτρέτα, που δίνουν πρόσωπο στις δυσκολίες που οι άνθρωποι της Ελλάδας περνάνε η Άννα Γιουμπάκη Ξηρουχάκη κάνει ένα εντυπωσιακό Ντεμπούτο σαν καλλιτέχνης, με την έκθεση της στο “Γιαλί Τζαμισί “ στα Χανιά, από 3 έως 9 Οκτώβριου.
  Γεννημένη στην επισκοπή Ρεθύμνης, το 1956. Η Άννα ζωγραφίζει εδώ και 35 χρόνια. Δουλεύει από μνήμης, εστιάζοντας στον περίβολο της: τα τοπία της Κρήτης, ενδιαφέροντα πρόσωπα και τα αγαπημένα της λουλούδια:παπαρούνες και χαμομήλι.
  Αυτά τα οικεία θέματα, έχουν πάρει νέες διαστάσεις, σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει την Ελλάδα με τόσο μένος. Μέσα σε λίγα χρόνια, οι εικόνες πήραν απότομα βάθος και λεπτομέρεια, καθώς το Στυλ της Άννας ωρίμαζε.
  Η πειραματική της τεχνική: Να σκίζει κομμάτια από παλιούς της πίνακες, και να δουλεύει ξανά πάνω σε αυτούς είναι η πλέον κατάλληλη, για να περιγράψει τις σημερινές συναισθηματικές αναταραχές και αβεβαιότητες. Ταυτόχρονα, η Άννα ακόμα καταφέρνει, και βρίσκει παρηγοριά στην ομορφιά της πατρίδας της και μέσα στην ίδια την τέχνη της ζωγραφικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: