Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ...

......να μη φορούσε μαύρα!!
"Όλες οι οικογένειες έχουν θύματα. Για δεκαετίες δεν υπήρχε γυναίκα που να μη φοράει μαύρα. Υπάρχουν εν ζωή ορισμένοι που θυμούνται όσα έγιναν, όπως και τον Καζαντζάκη όταν είχε έρθει και τα κατέγραψε με ακρίβεια. Όμως η πολιτεία δεν αξιοποίησε την έκθεση αν και ήταν επίσημος κρατικός απεσταλμένος. Για εμάς υπάρχει προσβολή για τα εγκλήματα που έγιναν για τα οποία δεν έχει δοθεί καμία ένδειξη μετάνοιας. Ύπαρχους ανοικτές πληγές", τονίζει.
Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις του Δήμαρχου Βιάννου είναι η έκθεση που συνέταξε ο Νίκος Καζαντζάκης και την οποία παρουσίασε ο κ. Μπαριτάκης στο "Έθνος".
Σημειώνεται ότι ο Καζαντζάκης μετείχε τότε στην Κεντρική Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη, μαζί με τους Καλιτσουνάκη και Κακριδή και περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τις θηριωδίες.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα στο οποίο λέει πως μετά από μια ομαδική εκτέλεση οι Γερμανοί: "Εκ των εκτελεστών εγκατασταθέντες δε εις μιαν αυλήν, ολίγον απέχουσα από του τόπου της εκτελέσεως, ήρχισαν να τρώγουν και να διασκεδάζουν, περιαπίζοντες και τας ολοφυρομένας γυναίκας και μιμούμενοι τας κραυγάς της απελπισίας των..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: