Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ....ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΛΟΥΣΑΚΙΕΣ-ΣΗΡΙΚΑΡΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟ

Άμεσα αναμένεται να υπογραφεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την απόδοση από τη ΔΕΗ του 1% της αξίας της παραγόμενης ενέργειας από ανεμογεννήτριες και μικρά υδροηλεκτρικά στις τοπικές κοινωνίες, μετά την επαναδιατύπωσή της από το υπουργείο.
Έτσι στα τρία χωριά του δήμου Κισάμου που υπάρχουν ανεμογεννήτριες και θα βγουν κερδισμένα -αν μπορούμε να πούμε κέδρος την καταστροφή του περιβάλλοντος είναι... Λουσακιές που θα πάρουν 33.913 Ε,  Πλάτανος 25.434 Ε και Σηρικάρι με την μερίδα του λέοντος 113.181Ε.
Μάλιστα ο υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης είπε.....και παρακάλεσε.... "Με την επιστροφή αυτή ανταποδίδεται σε κάθε νοικοκυριό ένα ποσό που να συμβολίζει την ανταπόκριση της κοινωνίας και του εθνικού ηλεκτρικού συστήματος στην όποια επιβάρυνση έχει υποστεί. Σχεδόν διπλάσιο ποσό αποδίδεται επιπροσθέτως και στους Δήμους που ανήκουν οι Δημοτικές αυτές Ενότητες. Με την ευκαιρία αυτή, κάνω έκκληση προς τους δημάρχους, υλοποιώντας την πραγματική βούληση του νομοθέτη, να αξιοποιούν τα ποσά αυτά που τους αποδίδονται σε παρεμβάσεις αποκλειστικά στις ίδιες τις Δημοτικές Ενότητες που φιλοξενούν τις ΑΠΕ για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης. 
Το βίντεο μιλάει από μόνο του ...για τότε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: