Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Με αφορμή τις πρόσφατες απολογιστικές δηλώσεις του τ. Δημάρχου Κισάμου κ. Γ. Μυλωνάκη στις οποίες έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «εντυπωσιακή εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Κισάμου» και για «πολύ καλύτερα δεδομένα εκκίνησης που κληρονομεί η νέα Δημοτική Αρχή», οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Οι αναφορές του κ. Μυλωνάκη για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, δεν συμβαδίζουν με τα οικονομικά στοιχεία που παραλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και τα οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μας παρέδωσε η Οικονομική Υπηρεσία – σε συνεργασία με την εταιρία ορκωτών λογιστών – προκύπτει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα στις 25-9-2014 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις μέχρι σήμερα ανεξόφλητες λειτουργικές δαπάνες. Η μη επάρκεια αυτή υπολογίζεται στο ποσό των 440.000 ευρώ περίπου. Για το λόγο αυτό έχει δοθεί εντολή στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας – σε συνεργασία με την εταιρία ορκωτών λογιστών – να προχωρήσει σε αναλυτικό έλεγχο και καταγραφή όλων των οικονομικών δεδομένων τα οποία και θα δωθούν στη δημοσιότητα, προκειμένου άπαντες οι πολίτες να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Επιπλέον, ζητήθηκε απ΄ όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου να υπάρξει, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, αναλυτική καταγραφή του έργου αλλά και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σε κάθε τομέα καθώς και προτάσεις βελτίωσης της λειτουργίας αυτών. Πέραν των παραπάνω, οι εν λόγω δηλώσεις του τέως Δημάρχου, δεν ταυτίζονται ούτε με τις αποφάσεις και τις ενέργειες στις οποίες προέβη το τελευταίο διάστημα της θητείας της η απελθούσα δημοτική αρχή, η οποία ενέκρινε – παρά τη δημόσια διατυπωθείσα αντίθεσή μου – την αποχώρηση μέσω του προγράμματος της διαδημοτικής κινητικότητας, πέντε (5) συνολικά υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων από το Δήμο μας προς άλλους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, γεγονός που έχει ως άμεση συνέπεια τη σαφή αποδυνάμωση της επιχειρησιακής ικανότητας και λειτουργίας του Δήμου μας, με δεδομένη και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ.
Σε κάθε των περιπτώσεων, σκοπός μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, δεν είναι να μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση γύρω από το όποιο έργο έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να μπορέσουμε, με ειλικρίνεια, ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και τεκμηριωμένη διεκδίκηση, να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στα πολλά – μικρά και μεγάλα – προβλήματα της Κισάμου και των κατοίκων της, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο διαφάνεια – συμμετοχή – σύνθεση.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: