Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΦΟΝΗΣΙ SOS

 H πρωτοβουλία για την προστασία του Λαφονησιού μετά και την προγραμματισμένη συνάντηση της την Παρασκευή στο ΤΕΕ συμφωνήθηκαν να γίνουν οι ακόλουθες κινήσεις από τα μέλη της επιτροπής, μετά και την αναπάντεχη απόφαση του περιφερειάρχη να ανοίξει ξανά τα λατομεία στα Εννιαχωριά!
α) Να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του Περιφερειάρχη, της διευθύντριας ΠΕΧΩ και του γεωλόγου της!
β) Να γίνει αίτημα προς τον Εισαγγελέα Χανίων για άνοιγμα των λογαριασμών του γ.γραμματέα της Περιφέρειας αλλά και της διευθύντριας του ΠΕΧΩ!
γ) Να γίνει συνάντηση με τον νέο περιφερειάρχη για να δουν αν μπορεί να γίνει ανάκληση της απόφασης!
δ) Να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών!
ε) Να υπάρχει συνεχείς ενημέρωση των πολιτών για το φλέγον ζήτημα!

Ακόμα αύριο Τρίτη  συναντώνται  τα δημοτικά συμβούλια Κισάμου, Μηθύμνης και Ιναχωρίου, φορείς της περιοχής αλλά και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του νέου Καλλικρατικού δήμου, στο Έλος για ενημέρωση για τις ως και σήμερα απαράδεκτες ενέργειες του απερχόμενου περιφερειάρχη, που έρχονται αντίθετες με τις απόψεις όλης της τοπικής κοινωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: