Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

AΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Μείωση 4,3% σημείωσε το πραγματικό αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2010 σε σχέση με το 2009.
Αντίθετα, στους «27» διαπιστώθηκε αύξηση 12,3%, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Πιο αναλυτικά, το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2010 είναι στο 85,8% του μέσου κοινοτικού σε σχέση με το 2005 και στους «27» είναι στο 110%.
Οι σημαντικότερες μείωσης του αγροτικού εισοδήματος σημειώθηκαν στη Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία (από -8,2%), την Ελλάδα (-4,3%) και την Ιταλία (-3,3%).
Οι σημαντικότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στη Δανία (+54,8%), την Εσθονία (+48,8%) και την Ιρλανδία (+39,1%).
Συνολικά, το 2010 το αγροτικό εισόδημα αυξήθηκε σε 21 κράτη μέλη και μειώθηκε σε έξι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όσο για το καλαθάκι που μας είπε ο εν λόγω υπουργός, κατά την επίσκεψη του εδώ μάλλον θέλει πολύ προσπάθεια για να γεμίσει με ντόπια προϊόντα! Φυσικά ως και σήμερα είναι γεμάτο με τις ευλογίες της κυβέρνησης αλλά και με σκόρδα Κίνας, πατάτες Αιγύπτου, φασολάκια Μαλαισίας, κεράσια Εκουαδόρ, μοσχαράκι Βραζιλίας, κατσικάκι Ν. Ζηλανδίας και λεμόνια Τουρκίας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: