Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ
Όταν η Φύση λέει την αλήθεια ….
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει εύκολα πιο χειροπιαστό παράδειγμα ότι ο Νόμος Περί προστασίας Δασών, στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμα “υπηρεσία ” του Κράτους στο μεγάλο κεφάλαιο, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της Οικονομίας και την διανομή του πλούτου.
Κάθε μέρα σε όλα τα τροπικά δάση οι δασοφύλακες βάζουν φωτιά για να κάψουν τα χλωρά και να δώσουν την ευκαιρία στην φύση να ανακυκλωθεί από τα αποκαΐδια της.
Τα προϊόντα της καύσης γίνονται με την σειρά τους τροφή για τα νέα βλαστάρια και την αναγέννηση της φύσης. Η Πρέβελη δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.
Ένας κανόνας που έρχεται την ώρα που πρέπει για να επισημάνει το που πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία όσο πιο σύντομα γίνεται για να ξαναβρούμε τον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας του λαού μας. Όταν η Φύση λέει την αλήθεια.

Γράφει κάποιος μπλοκέρ.
Με απλά λόγια Δασαρχείο και ομαδούλες είναι άχρηστες μιας και ούτε μπορούν να προφυλάξουν πολύ δε περισσότερο να δημιουργήσουν. Τα πράγματα κάνουν κύκλο από μόνα τους.......χαχαχαχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: