Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Ο Ερυθρός Σταυρός μαζί με τους Γιατρούς του κόσμου έκαναν την περασάδα τους από την Κίσαμο και σε συνεργασία με την Μητρόπολη εξέτασαν κάμποσους μετανάστες!
Φυσικά οι περισσότεροι που προσήλθαν..πήγαν για να δούνε αν μπορούν να φάνε κάτι  και όχι για να εξετασθούν! Το πρόβλημα των περισσοτέρων είναι η διαμονή και η σίτιση!  
Από πληροφορίες, οι ντόπιοι γιατροί του Κέντρου Υγείας συμπαραστέκονται στους μετανάστες όπως μπορούν καθημερινά. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την προβολή του θέματος και τον διαχωρισμό των γιατρών!
Μήπως τελικά οι γιατροί πρέπει να συνεργαστούν πρώτιστα με τους γιατρούς και μετά με την κοινωνία κ. Βουλγαρίδη;
Καλές οι προσπάθειες αλλά μάλλον χαλάτε την πιάτσα με την αποκλειστικό σας ενδιαφέρον για τους λαθρομετανάστες, που αμ' τι άλλο είναι μια φορά στο τόσο;
Τις υπόλοιπες μέρες ξέρετε ποιοι τους εξετάζουν τσάμπα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: