Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ

Αυξάνονται οι άστεγοι και στα Χανιά, διαβάσαμε σε χθεσινό ρεπορτάζ. των Χανιώτικων Νέων και ότι η πρωτοβουλία των 'Γιατρών του Κόσμου' σκέφτεται την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας αστέγων. 
Άντε με το καλό επιτέλους και ένα καλό έργο για τους άστεγους, ένα απαραίτητο έργο θα έλεγα εγώ, αλλά θα μου πείτε η πρώτη φορά είναι που τ' ακούμε;
-Μπα παραμονές των Άγιων ημερών, για να συχωρεθούν εκατέρωθεν, πετάμε και μια υπόσχεση, το πως, πότε και που το αφήνουμε στους ειδικούς...κυβέρνηση-βουλευτές-δημάρχους.
Η πραγματοποίηση αποτελεί όνειρο, ακόμα και για την περιοχή μας, που τόσο την μαστίζει η φτώχεια ...το διαπίστωσαν άραγε οι γιατροί του κόσμου;... 
Φυσικά όλα είναι μια Χριστουγεννιάτικη Ευχή που δυστυχώς κρατάει και πολύ λίγο..ως ότου τελειώσουν οι Άγιες μέρες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: