Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Του Εμμανουήλ Ζερβού
Οι δημοσκοπήσεις που μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία, το Κίνημα που πριν από ένα μήνα ίδρυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν έχει καταφέρει ακόμη να αναπτύξει περπατησιά αισιοδοξίας για το μέλλον της. Τα ποσοστά που καταγράφονται στην πρόθεση ψήφου κινούνται στη σφαίρα του 3%, κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές των δημοσκοπήσεων προδικάζει ότι το Κίνημα θα μπει στη Βουλή, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να προσδοκά ποσοστά άνω του 5%.
Σε μια επιμέρους ανάλυση των ποιοτικών δεδομένων τα οποία συνοδεύουν τη Δημοκρατική Συμμαχία, οι δημοσκόποι εστιάζουν σε δυο σημεία: Πρώτον, στη γενική έλλειψη αναγνωρισιμότητας στελεχών της ΔΗΣΥ, καθώς πέραν του εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Οικονόμου, του Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού Δημήτρη Ζαφειριάδη, και του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη, οι υπόλοιποι δεν έχουν ιδιαίτερη διείσδυση στους πολίτες.
Περισσότερο όμως και από αυτό το δεδομένο, οι δημοσκόποι εστιάζουν στις “φορτίσεις” που καταγράφονται στο εκλογικό σώμα για την ίδια τη Ντόρα Μπακογιάννη. Έτσι, οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό της, στον πίνακα με τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, είναι σχετικά υψηλές, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ένας ακόμη κρίσιμος δείκτης: Αυτός των δυνητικών ψηφοφόρων του κόμματος. Εκεί, ενώ για παράδειγμα ένα ποσοστό της τάξεως του 30%, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων υποστηρίζει ότι “θα μπορούσε” να ψηφίσει στο μέλλον τους Οικολόγους, τη Δημοκρατική Συμμαχία δηλώνει ότι “θα μπορούσε” να την ψηφίσει ένα ποσοστό το οποίο κινείται στη σφαίρα του 20%.
Από την πλευρά της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας πάντως, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι, προϊόντος του χρόνου, θα αυξηθεί η πολιτική επιρροή του κόμματος, και τα ποσοστά που θα αποτυπωθούν στην κάλπη, θα είναι μεγαλύτερα.
Ο Εμμανουήλ Ζερβός είναι κοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: