Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΡΙΝΑ

Γράφει η Μαύρη Γάτα
"Γιατί αντί να θέλουμε να φτιάξουμε νέα μαρίνα στα Χανιά δεν λειτουργούμε τη μαρίνα Παλαιόχωρας όπου πρόσεξα το εξής εντυπωσιακό. Τόσα χρήματα δόθηκαν από το Β’ ΚΠΣ από Ευρώπη και ελληνική κυβέρνηση, τα χρήματα χάθηκαν, το έργο απαξιώθηκε αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε για αυτό, και το κυριότερο κανείς δεν μιλάει για αυτό.
Όσο εμείς ομφαλοσκοπούμεθα με μπρούντζινους ανδριάντες (που κανείς δεν ξέρει ποια αισθητική ακριβώς εκπροσωπούν) και πολιτικούς ταγούς που κλείνουν τα μάτια στην διαφθορά και σε τοπικό επίπεδο..
Αλλού γίνονται έργα."
Μήπως έχει απόλυτο δίκιο και πρέπει να ξεκινήσουμε περιφερειακά, ώστε να στέλνουμε στον εισαγγελέα όλους αυτούς που έφαγαν το δικό μας χρήμα; Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο δικό μας λιμάνι, που καθημερινά υποβαθμίζεται και σε λίγο καιρό θα αποτελεί ιδιωτικό προτεκτοράτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: