Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απάντηση στο: Κατεβαίνουμε στην αγορά και αγοράζουμε «Ελληνικά Προϊόντα»  
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ιωάννα Μελάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων γιατί σε πρόσφατη ενημέρωσή της στους καταναλωτές ανέφερε πως "Barcode 52 σημαίνει ότι το προϊόν που αγοράζουμε παράγεται ή φτιάχνεται στην Ελλάδα."
Σαφέστατα όποια επιχείρηση έχει έδρα στην Ελλάδα μπορεί να κατοχυρώσει το 520..., είτε τα προϊόντα της τα παράγει εδώ, είτε τα εισάγει!! Το 520 δηλαδή δηλώνει ότι το συγκεκριμένο Barcode κατοχυρώθηκε στην Ελλάδα. Αν η ίδια Ελληνική εταιρία το ήθελε και είχε λόγους, θα μπορούσε σχετικά εύκολα να κατοχυρώσει ένα Barcode στη Γερμανία, σίγουρα από πρόθεμα διαφορετικό του 520. (Σαν τον αριθμό τηλεφώνου ένα πράγμα, το 210.. σημαίνει ότι καλώ γεωγραφικά στην Αθήνα, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτός που απαντά στην άλλη άκρη της γραμμής είναι και Αθηναίος, δεν είναι έτσι?). Βέβαια όλα είναι νόμιμα, ηθικά, καθαρά και τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει.
Παρόλα αυτά πάντοτε είχα δυσκολία στο να "ελληνοποιήσω" προϊόντα εισαγωγής από τρίτες χώρες, κυρίως γιατί τώρα χάρη στον πατριωτισμό μας (!) η μεγαλύτερη διαφορά στην τιμή θα περνούσε απαρατήρητη και μάλιστα θα δικαιολογούνταν, χωρίς να τα καταφέρνω πάντα.
Ευχαριστώ θερμά κ. Μελάκη που μου λύσατε αυτό το πρόβλημα, τώρα μπορώ να παραμυθιάζω τόσο εύκολα..Έχω τυπώσει και τα λεγόμενά σας, ενώ τους δύσπιστους τους καλώ να επικοινωνήσουν με την Προστασία Καταναλωτή!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τελικά τι συμβαίνει ο κωδικός 520 δεν είναι μόνο για την Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: