Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

GRAFFITI

Η Σκαλίδη ήταν κάποτε ο δρόμος που έσφυζε από ζωή. Μαγαζιά, φασαρία, ζωντάνια, ήταν ο δρόμος στο Καστέλλι.  Δυστυχώς με τα μέτρα που δεν πήραν έγκαιρα οι δημοτικές αρχές μας... για το παρκάρισμα, για το ξεβρόμισμα των ερειπωμένων μαγαζιών, αλλά και την εγωιστική διαμόρφωση του χώρου από τους πρώην άρχοντες, έφεραν την ερήμωση. Τα μαγαζιά το ένα-μετά το άλλο κλείνουν. Θυμίζει τριτοκοσμικές περιοχές, και οι λίγοι που απόμειναν δύσκολα θα ξεχρονίσουν!
Το μόνο καλό είναι τώρα που ερήμωσε το...παρκάρισμα απαγορεύεται, μάλιστα με απόφαση της αστυνομίας. Για γέλια λοιπόν η κατάσταση. Φανταστείτε ότι κάθε ένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει ιδιαίτερα στην ..περιουσία του δήμου . Γιρλάντες από φτηνά τούβλα, κλάδεμα δένδρων όπως του αρέσει, ξερίζωμα ακόμα  δένδρου..αν δεν βγάζει ..καλό σπόρο! Μια λύση απόμεινε....για να δώσουμε και λίγο χρώμα στην ζωή μας, να αφήσουμε ελεύθερους τους νεαρούς να δημιουργήσουν...τίποτα άλλο δεν σώζει την ανατολική Σκαλίδη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: