Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΑΦΟΡΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ; ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ; Ή ΤΙ;

Διαβάζω σήμερα σε όλες τις Χανιώτικες εφημερίδες και συμμερίζομαι αληθινά την αγωνία του μοναδικού εργαζόμενου που "πετάχτηκε" στο δρόμο και τα όμορφα Χανιά μας έμειναν χωρίς θερινό σινεμά.
Θλιβερή η κατάσταση του 24μηνου, ειδικά σε εργαζόμενους με οικογένεια και χρόνια δουλειάς στην πλάτη, όταν φτάνει το τέλος της σύμβασης και έχεις συμπληρώσει τους λίγους μήνες που σου δίνει το παράλογο νομοσχέδιο του κ. Παυλόπουλου (24). Ξαφνικά χάνεις τα πάντα, βλέπεις .....την ανασφάλεια, την κατάρρευση των κόπων σου, την ίδια την ζωή σου να χαραμίζεται τόσο άδικα!!!
Όμως, παρ' όλο που τον άνθρωπο αυτόν τον καταλαβαίνω, δυστυχώς πρέπει να μάθει οτι δεν είναι ο μόνος που έμεινε χωρίς δουλειά, αλλά ούτε και ο τελευταίος!
 Απορία όμως δημιουργεί το ότι κάποιοι βουλευτές, αλλά και σκεφτόμενοι δημοσιογράφοι..... σκέφτηκαν τώρα, πόσο άδικος είναι ο 164/2004 που γράφουν δημοσιεύματα, τηλεφωνούν σε ΑΣΕΠ, αλλά και κάνουν επερωτήσεις στην βουλή για το ότι βάσει αυτού του λόγου ...δεν λειτουργεί ο κινηματόγραφος μας στα Χανιά!!
Αλήθεια μήπως όλοι αυτοί γνωρίζουν πόσοι από την αρχαιολογία, από τους δήμους, από τα νοσοκομεία, από τις δημόσιες υπηρεσίες γενικώς.... απολύθηκαν με αυτόν τον νόμο;
Επερώτηση όμως δεν είδα πουθενά γι' αυτούς; Αυτοί μάλλον είναι αλλουνού σινεμά...συγνώμη παπά ευαγγέλιο!!
Τα κύρια πόστα που κρατούσαν οι συμβασιούχοι ένα-ένα καταρρέει -τελευταίο βλέπε ΚΕΠ- και εμείς αγωνιούμε για την διασκέδαση μας ..τον κινηματόγραφο μας, αντί για ….τον άνθρωπο.
Και να μην ακούσω για αφορμή που τους δόθηκε τώρα, γιατί κάποιοι βουλευτές ξέρουν ! Ξέρουν πολύ καλά πότε τους δόθηκαν ...πραγματικές αφορμές διαμαρτυρίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: