Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 Αγώνας δρόμου γίνεται για να ενταχθούν περισσότερα έργα και μελέτες στο ΠΕΠ Κρήτης. Το ζητούμενο είναι να έχουμε ώριμα έργα και μελέτες, ώστε αυτά να μπορέσουν να δημοπρατηθούν  και ν' απορροφήσουν  πόρους του ΕΣΠΑ από το 2011 έως το 2013. Τώρα η απορρόφηση του ΠΕΠ Κρήτης φθάνει το 12% και ο  στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου αυτό το ποσοστό να έχει φθάσει το 15%.
Αυτά επισημάνθηκαν, κατά τη διάρκεια της 3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, που πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Minoa Palace στον Πλατανιά Χανίων.
Ερώτηση άνευ ουσίας και σημασίας ...πόσα έργα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την γειτονιά μας; 

Ο αγώνας δρόμου μάλλον δεν αφορά εμάς μιας και εμείς είμαστε καλοί στον ανώμαλο της αραξοκαρεκλιάς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: