Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη ευφορία έχει προκαλέσει στους Κρητικούς, η είδηση ότι ο Υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, Άλεξ Γιαννούλιας κάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα για διακοπές με τη θαλαμηγό του, στα ανοιχτά των Χανίων. Τοπικοί παράγοντες της Μεγαλονήσου, επιδίδονται από προχθές σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και άτυπα συμβούλια για την επεξεργασία ενός σχεδίου υποδοχής καθώς και για την εκπόνηση ενός κειμένου- πρόσκλησης προς το Ομπαμέικο, το Γιαννουλιέικο και τους συν αυτοίς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το προσχέδιο του μηνύματος που θα αποσταλεί στο Λευκό Οίκο αν τελικά το ταξίδι του Μπάρακ Ομπάμα στην Κρήτη, οριστικοποιηθεί, έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Τσύριε Μπαράκ, εμάθαμε ότι βάνεις με νου σου να κατέβεις εδά στην Κρήτη ζα να κάμεις τα μπάνια σου τσαι να ξαποστάσεις. Εχαρήκαμε πολύ με το μαντάτο αλλά θαρρούμε ότι δεν πάει όμορφα να μην ξεμυτίσεις κατά τα μέρη μας να σε περιποιηθούμε κατά πώς πρέπει. Να θυμώσομε θέλει άμα προτιμήσεις τη σκούνα του Γιαννούλια τσαι δεν κάμεις καθόλου σάιτ σήινγκ επαέ. Όντε λοιπόν, με το καλό κοπιάσεις στα μέρη μας θα παρακαθίσεις σε κρητικό γλέντι στην πλατεία τση τσοινότητας Αμυγδαλοτσεφαλίου Χανίων, που θα σε χρίσει επίτιμο χωριανό Αμυγδαλοτσεφαλίτη τσαι θα παραθέσει προς τιμή σου ζεύμα με σαρανταπέντε ντόπια κρι- κρί τσαι πενήντα οφτές όρνιθες, προσφορά του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού στη περιοχής. Απ’ το να μας εψοφήσουνε τα οζά από το ΔΝΤ καλύτερο το ’χουμε να τα φας κατευθείαν εσύ. Την επαύριο τση γιορτής, τσ’ αφού χορέψομε, τραγουδήσομε τσαι μαντιναδολογήσομε, η σύζυγός σου τσυρία Μισέλ θα παρακολουθήσει ολοήμερο σεμινάριο παραστσευής καλιτσουνίων, μυζηθροπίτων, ντολμάδων τσαι ξηροτηγάνων στα γραφεία του ζυναιτσείου συλλόγου «Lady Aretοusa» ενώ την ίδια ώρα εσύ θα παρακολουθήσεις στρατιωτική επίδειξη ρίψης μπαλωθιών τσαι βαρελότων από άγημα ντελικανήδων που να’ ρθει θέλει ζα πάρτη σου από τα Ζωνιανά. Αμέσως μετά θα επιθεωρήσεις τσαι τις βιολοζικές μας φυτείες στον κάμπο.
Το ίδιο βράδυ θα επισττσεφτούμε όλοι αντάμα το πανηζύρι του Αγίου Παντελεήμονος όπου θα κάνουμε σπέσιαλ πρόγραμμα, ο Ψαροκώστας, ο Ψαρομήτσος, ο Ψαροθανάσης τσαι οι αδελφοί Ψαροσηφαλομιχαλιομαρκάκη. Καθ’ όλη την παραμονή σας μπορούμε να βάλομε τα παιδιά σας εσωτερικά στον παιδικό σταθμό «Αγριμάκια» τση Κοινότητας, υπό την επόβλεψη της άριστα καταρτισμένης νηπιαγωγού τση Κούλας του Αφαλοπτσοκομμενογιωργάκη. (Αυτή εμεγάλωσε στο Θέρισσο τσαι το μικρό αδελφό του Λεφτέρη Βενιζέλου). Έτσι, θα μπορείτε τσ’ εσύ με την τσυρά σου σαν κοπέλια να κάμετε τσι νοστιμάδες σας. Να μη σε καθυστερούμε άλλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από τριάντα βεγγέρες, βίζιτες τσαι εκδηλώσεις. Θα περάσομε αξέχαστα. Περιμένομε να φανείς στο ξάγναντο τση Σπιναλόγκας όπου τσαι διαμορφώσαμε ειδική σουίτα ζα να μείνετε. Με θερμούς σαιρετισμούς. Οι επισειρηματιτσοί κύκλοι τσαι οι πολίτες τση Κρήτης…»

Κατόπιν της επιστολής η άφιξη του προέδρου θεωρείται βέβαιη.
http://tvorini-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: