Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι υποψήφιοι άρχοντες μας, για μια ευρύτερη συνεργασία στις ερχόμενες  δημοτικές εκλογές, συνεχίζεται . Έτσι μετά και τις πρώτες συναντήσεις των κ. Κουνελάκη κα. Σκουλάκη, του κ. Καλαιτζάκη με τον κ. Κουκουράκη την σκυτάλη πήρε η κ. Σκουλάκη που συναντήθηκε προς το τέλος της περασμένης βδομάδας με τον κ. Καλαιτζάκη. Τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν έγιναν γνωστά, αλλά ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις προσεχείς ημέρες.  Αυτό σίγουρα είναι ένα ευχάριστο γεγονός που πρέπει να συνεχιστεί με όλους τους υποψηφίους, ακόμα και αν δεν βρεθεί λύση!!.
Πάντως έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι θεωρούν την συνεργασία αυτών των δύο πολύ πιο εφικτή από ότι με τους υπολοίπους....Το ζητούμενο βέβαια είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, ποιος θα ηγηθεί ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο που μπορεί να έχει τα «κεφάλια» της αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας, εντούτοις οι απόψεις των περισσότερων, περί ηγεσίας είναι …εγωιστικά αντίθετες με τις ελπίδες μας για τον τόπο.
Ακούστηκε κάτι για δημοψήφισμα, για το ποιος δηλαδή, θα ηγηθεί μια τέτοια συνεργασία,  το ίδιο συζητήθηκε τις προάλλες και σε δημόσια συνάντηση, όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται μιας και ποιοι θα ψηφίσουν, πότε και που..ούτε φυσικά είναι σωστό και δημοκρατικό να αποφασίσουν, δύο-τρεις για μας όλους μας, όπως κάπου - κάποιοι μαγειρεύουν.
Μεσοβέζικη λύση είναι αυτό της κοινής προσωπικότητας, να βρεθεί, δηλαδή, ο ηγετικός κρίκος που να μπορεί να μαζέψει γύρω του όλους αυτούς που αγωνιούν και ελπίζουν για ένα καλύτερο αύριο. Προσωπικότητα ηγετική…έχουμε όμως που να ανήκει στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και να τον παρουσιάσουμε σαν Μεσσία;
-Δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο, που αν βρεθεί ίσως να μας απεγκλωβίσει από τα στείρα κομματικά προσόντα που μας λανσάρουν κάποιοι ως και σήμερα. Στην περίπτωση αυτή θα δούμε και ποιοι από τους σημερινούς υποψηφίους που διατυμπανίζουν τα περί συνεργασίας και αγάπης για τον τόπο…. μπορούν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις. Ποιοι για την αγάπη τους για τον τόπο μπαίνουν και στην ουρά!!!! Χμ υπάρχουν τέτοιοι; 

Αν υπάρχουν έ…. τότε ανάμεσα τους θα πρέπει να ψάξουμε τον .. νέο μας ηγέτη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: