Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ..

Οι προσληφθέντες στο Δημόσιο Τομέα περί το 1982-1983 σήμερα κλείνουν τα 30 χρόνια υπηρεσίας και καλούνται, από αυτούς πού τους διόρισαν , να δουλέψουν ακόμα 10 για να συνταξιοδοτηθούν μετά. Οσοι εντάχθηκαν στίς μέχρι σήμερα ισχύουσες ευνοικές διατάξεις συνταξιοδότησης, διαπιστώνουν τίς συντάξεις τους να εξανεμίζονται.
Από κείνα τα χρόνια και μετά αρχισε η εποχή τού "ο ένας πουλάει καφέδες στον άλλο" και η παραγωγή (πρωτογενής τομέας) ξεχάστηκε και ανθισαν οι παροχές υπηρεσιών. Η αναδιανομή στον ιδιωτικό τομέα της ιδιας περιόδου δημιούργησε επιχειρηματίες πού σήμερα διατηρούν ισχυρές συμβάσεις με το κράτος και από αυτό συντηρούν τίς ελλειματικές τους επιχειρήσεις. 
Το πολιτικό σύστημα και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες υποστηρικτές του, αποσπούν με τα μέσα προπαγάνδας τους, την προσοχή του λαού από το βασικό αίτημα που είναι η κατάργηση του ίδιου του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, το οποίο επιτρέπει στους ίδιους τους υπεύθυνους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες - μεταπράτες ξένων εταιρειών να συνεχίζουν να μας καβαλικεύουν και να μας "καθοδηγούν" με τα ΜΜΕ που τους δώσανε χαριστικά κάποτε κι άνευ αδείας ακόμη.
Ό,τι δεν κατάφεραν κάποτε οι βιομήχανοι το παίρνουν σήμερα με την αρωγή της τρόικας και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την κρίση. 
Σκοπός τους είναι η διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας και η θέση της σε οριστική και μόνιμη παρακμή ώστε να άγεται και να φέρεται όπως επιθυμούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Για όλους αυτούς που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και για άλλους που θέλουν για πρώτη φορά να φέρουν χρήματα σε μια χώρα με φτηνή και απροστάτευτη εργασία.  Δεν είναι τυχαίο ότι ο εθνομηδενισμός προωθείται από τους ίδιους κύκλους, πολιτικούς και μη που υποστηρίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Κανείς κεφαλαιοκράτης δεν θα έφερνε χρήματα στη χώρα....
, ακόμα και αν έπεφταν κατακόρυφα οι φορολογικοί συντελεστές, μέσα σε ένα υπερπροστατευμένο περιβάλλον εργασιακών σχέσεων. Σε ένα διεθνές ορμητήριο offshore εταιριών απ' όλο τον κόσμο και αφορολόγητη εισροή χρήματος από όπου και αν προέρχεται.
Με τη λογική αυτή θα έπρεπε οι ανεπτυγμένες χώρες του βορρά να έχουν απογυμνωθεί από κάθε είδους επένδυση. Και μιλώ για χώρες όπου ο βασικός μισθός είναι 1500 ευρώ/μήνα και οι εταιρείες φορολογούνται με 40%. Και παρατηρείται το εξής αξιοπρόσεκτο, ότι όχι μόνο δεν μειώνονται οι επενδύσεις αλλα αυξάνονται. Κάτι το οποίο είναι τελείως αντίθετο με την Ελληνική λογική.
Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο οι πολιτικοί της δεν λένε να το καταλάβουν και να το εκμεταλλευτούν. Είναι ο γεωγραφικός κόμβος 3 ηπείρων. Ένα τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα που δεν λένε να το αξιοποιήσουν. Ποια άλλη χώρα ενώνει 3 ηπείρους; Καμιά!
Και εμείς εδώ ψάχνουμε μέσω απολύσεων εργατοτεχνιτών κυρίως και λοιπών περικοπών να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να μεταβάλλουμε την χώρα σε Κίνα, Βουλγαρία, Ρουμανία, κλπ τύπου προσφοράς εργατικών χεριών κι όχι λαμπρών μυαλών που πολλά από δαύτα διαπρέπουν εκτός χώρας.
Η πολιτική του στρουθουκαμηλισμού και του "μαs φταίνε οι κερδοσκόποι" είναι για τους ασυνείδητους εντός των τειχών πολιτικάντηδες. 
Οι επενδυτές είτε είναι Κινεζοι είτε Αμερικάνοι ή Γερμανοί ή Ασιάτες, πριν αγοράσουν συμβουλεύονται τις εταιρείες αξολόγησης και όχι τους ντόπιους εργατοπατέρες...
http://kmas01.pblogs.gr/2010/06/perikopes-ssmseronsa-ependsseis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: