Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Χίλιοι εκατό ενενήντα νεκροί από τροχαία ατυχήματα είναι ο απολογισμός της τελευταίας δεκαετίας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2009 στην Κρήτη, ενώ δυστυχώς τα ποσοστά αυτά αναμένεται να αυξηθούν εξαιτίας της κακής οδηγικής συμπεριφοράς αλλά και των κακών υποδομών.
Αυτά ήταν, μεταξύ άλλων, τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν χθες το πρωί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το τροχαίο ατύχημα στην περιφέρειά μας. Πρόληψη και διαχείριση τροχαίου ατυχήματος- Οδική ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου. Ομιλητές ήταν οι Μανόλης Χαλκιαδάκης, αστυνομικής υποδιευθυντής- διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Γιάννης Λιονάκης, διευθυντής ΕΛΠΑ Κρήτης και πρόεδρος «Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.», Γιώργος Μηλάκης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και Δημήτρης Βουρβαχάκης, διευθυντής ΕΚΑΒ Ηρακλείου και πρόεδρος «Προνοσοκομειακής Φροντίδας».
«Στην Κρήτη τα πράγματα δεν είναι καλά και συνεχίζουν να μην εξελίσσονται καλά. Το τελευταίο διάστημα έχουμε 32 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα, τη στιγμή που πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαμε 29»
Στατιστικά
Σε όλα αυτά τα δυσοίωνα μηνύματα έρχονται να προστεθούν και τα αρνητικά στατιστικά, που δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν βγαίνουν λάθος…
Συνήθως τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται κατά το τετράμηνο, Ιούλιος-Οκτώβριος, με το 53% των τροχαίων ετησίων να «στριμώχνονται» σε αυτό το χρονικό διάστημα, με το Σεπτέμβριο να διεκδικεί το 16,1%, ενώ στο υπόλοιπο οκτάμηνο να σημειώνεται το υπόλοιπο 47%...
Πρόληψη
Εξαιτίας των μεγάλων ποσοστών υπάρχει επιτακτική ανάγκη για πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση. Ειδικά το νέο σχέδιο Καλλικράτης θα μπορούσε να δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στους δήμους αλλά και οικονομική βοήθεια που θα οδηγούσαν στη λύση, σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη.
Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι η συνεργασία με τα σχολεία, καθώς η παιδεία είναι το κλειδί σε αυτήν την

υπόθεση.
«Στην Κρήτη έχουμε μία πολύ κακή και στρεβλή οδηγική συμπεριφορά, ενώ σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι οι δρόμοι μας είναι οι χειρότεροι της Ελλάδας, φοβάμαι ότι τα επόμενα δείγματα δεν θα είναι και τόσο αισιόδοξα. Η λύση θα βρεθεί από τη βάση, που είναι η παιδεία» καταλήγει ο ίδιος.
tolmi

Δεν υπάρχουν σχόλια: