Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ 201 ΕΥΡΩ


Κόβονται από φέτος οι επιδοτήσεις σε αγρότες που εισπράττουν ως 200 ευρώ το χρόνο. Τη σχετική απόφαση έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βάση κοινοτικό κανονισμό, τον οποίο είχε αποδεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.
Στη ρύθμιση αυτή εμπίπτουν περίπου 170.000 αγρότες - Καλά αγρότες λέγονται όταν παίρνουν 200Ε- οι οποίοι όμως έχουν την επιλογή είτε να πουλήσουν τα δικαιώματα τους, είτε ν' αγοράσουν δικαιώματα ώστε να ξεπεράσουν το όριο των 200 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί το θέμα, τα δικαιώματα αυτά θα περιέλθουν στο εθνικό απόθεμα. Πράξεις αγοραπωλησίας δικαιωμάτων μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: