Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΑΝΕΙΑΚΙΑ

Όσο πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για τον Καλλικράτη τόσο φαίνεται και πόσο απροετοίμαστο ήταν το κράτος να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Χωρίς σχέδιο, χωρίς λύσεις, από αναβολή σε αναβολή, προσπαθεί να φτιάξει κάτι χειρότερο από τον σημερινό "Καποδίστρια". Μετά το Πάσχα το χωροταξικό και θα δούμε, είπε τις προάλλες ο κ. Ραγκούσης, όμως το καλύτερο το είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος.
Βάζουμε stop στο κύμα δανείων από τους δήμους.
Σας παραθέτουμε τον διάλογο που έδωσε στην αυτοδιοίκηση.gr
- Δηλώσατε πρόσφατα στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ότι πολλοί δήμοι που προβλέπουν ότι θα συνενωθούν με διπλανούς μεγαλύτερους ενόψει του «Καλλικράτη» λαμβάνουν αποφάσεις για σύναψη δανείων. Έχετε τάξη μεγέθους για το πόσοι είναι;
Δεν έχω τάξη μεγέθους. Οι πληροφορίες όμως που έχουμε από τους περιφερειάρχες είναι ότι είναι πάρα πολλοί. Εμείς τα αιτήματα αυτά για δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν τα προωθούμε. Υπάρχουν, ωστόσο, αιτήματα που απευθύνονται σε ιδιωτικές τράπεζες. Εκεί έχουμε έναν ενδοιασμό για το τι πρέπει να κάνουμε.
- Μπορείτε να τα κόψετε αυτά;
Ο ενδοιασμός εκεί είναι.
- Ανάλογα αιτήματα για δάνεια υπάρχουν και από τις νομαρχίες;
Ενδεικτικά υπάρχουν και σε νομαρχίες κάποιες τέτοιες πρωτοβουλίες. Δεν θα μπορούσα όμως να έχω άποψη ότι αυτό είναι γενικευμένο και στοχευμένο λόγω του «Καλλικράτ绨. Δεν υπάρχει τέτοια εικόνα για τις νομαρχίες.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι σχέδιο υπάρχει, παίρνουν δάνεια δήθεν για τις συνενώσεις, ή βάζοντας μπούτι τις συνενώσεις που άγνωστο πως και ποιοι θα ενωθούν και παίρνουν δανειάκια για να καλύψουν τις τρύπες του Καποδίστρια!
Όταν λοιπόν σας λέω οτι οι νέοι δήμαρχοι θα πάρουν δήμους στο σακί δεν με πιστεύεται!!
Τα ρεζιλίκια θα φανούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: