Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΙ

 ΤΙ ΔΙΝΕΙ... ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ.
Ο υπουργός κ. Ραγκούσης σήμερα στις 11 στην πολυαναμενόμενη συνάντηση με την ΚΕΔΚΕ, θα δεσμευθεί ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Συντάγματος θα εξαντλήσουν τα περιθώρια προκειμένου να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αρμοδιότητες στους νέους δήμους και τις αιρετές περιφέρειες.Στους νέους δήμους θα δοθούν οι αρμοδιότητες που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη δηλαδή:
- Τις πολεοδομίες που εφόσον είναι μία στο νομό θα εδρεύει στο δήμο που αποτελεί την πρωτεύουσά του
- Τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων
- Τη συντήρηση και κατασκευή σχολικών μονάδων
- Τον έλεγχο των Λαϊκών Αγορών, των περιπτέρων και της πλειοψηφίας των Λιμενικών Ταμείων
- Την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η πρόνοια και η κοινωνική πολιτική

Βέβαια το ζητούμενο είναι να μάθουμε και τι άλλο θα ζητήσει η ΚΕΔΚΕ, αν και μερικά είναι γνωστά όπως:
Θέλει... τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ για να ενσωματωθούν ως υπηρεσίες άρδευσης, το κτηματολόγιο, την διαχείριση των απορριμμάτων, τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής,αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται με αδειοδοτήσεις, αποζημιώσεις, τήρηση μητρώων και στοιχείων, ελέγχους κ.λ.π. σχετικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. ΙΔΩΜΕΝ
πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: