Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ομολογία ιδεολογικής χρεωκοπίας από τον Γ. Παπανδρέου
Στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων:
«…Πήραμε και αποφάσεις που δεν θα λαμβάναμε ποτέ σε ομαλές συνθήκες. Γιατί δεν ανταποκρίνονται στη δική μας πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία. Αλλά οι συνθήκες δεν είναι ομαλές. Ζούμε έναν ιδιότυπο πόλεμο. Και όταν έχεις πόλεμο, ζητάς να πάνε στο μέτωπο όλοι, ανάμεσά τους και απλοί άνθρωποι που σε τίποτα δεν φταίνε για το γεγονός ότι προκλήθηκε πόλεμος. Για αυτό και οι αποφάσεις μας ήταν δύσκολες. Άδικες για πολλούς συμπολίτες μας που δεν ευθύνονται για το που φτάσαμε σήμερα. Αλλά το δίκαιο και το άδικο προσδιορίζεται κάθε φορά από τις συνθήκες και τους κινδύνους…»
Τι ακριβώς προσπάθησε να μας πει ο Πρωθυπουργός με τις λέξεις αυτές;
Ότι η πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζει στα δύσκολα;
Ότι η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ είναι αλά καρτ;
Ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και τώρα πρέπει να βρει και να εφαρμόσει άλλη ιδεολογία;
Αλλά τότε γιατί «φαγώθηκε» το ΠΑΣΟΚ να ανέβει στην εξουσία;    Ημεροδήκτης 

Το Φορολογικό Νομοσχέδιο σε Καφάσι
Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε μερικούς γραφειοκράτες μαζεμένους γύρω από ένα γραφείο να προσπαθούν να συντάξουν ένα φορολογικό νομοσχέδιο.
Η ευθύνη ενός τόσο σημαντικού έργου, βαραίνει τους ώμους τους. Παίρνουν τα κουμπιουτεράκια, ανοίγουν βιβλία, διαβάζουν, υπολογίζουν, γράφουν σβήνουν, διορθώνουν, τα μάτια τους γίνονται μαύρα απ' το ξενύχτι και στο τέλος εμφανίζουν περήφανοι ένα ογκώδες βιβλίο, με απίστευτες λεπτομέρειες και αμέτρητες διατάξεις.
Παρόμοια σε μέγεθος είναι τα "ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" (8 ΤΟΜΟΙ) και τα "ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑ" (5 ΤΟΜΟΙ).
Ανοίξτε τώρα τα μάτια σας και διαβάστε το φορολογικό νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβέρνηση.
Αντιγράφω από το πρωτοσέλιδο της "ΕΣΤΙΑΣ" μια ενδεικτική διάταξη:
"Οινοπαραγωγοί που παράγουν κατά μέσο όρο κάτω από χίλια λίτρα ετησίως απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του τμήματος Β' του κεφαλαίου Α', του τμήματος Β' του κεφαλαίου Γ' τις σχετικές με την διακίνηση και τον έλεγχο, καθώς και από τις λοιπές υποχρεώσεις τις σχετικές με τη διακίνηση και τον έλεγχο του τρίτου μέρους του παρόντος κώδικα".
Το απόσπασμα αυτό έχει σταλεί ήδη στη NASA για αποκρυπτογράφηση.
Ένα απλό, κατανοητό και το πιθανότερο αποτελεσματικό νομοσχέδιο παραμένει για μια ακόμα φορά ουτοπία για τη χώρα μας.  Μπαλαφαρα


Και εδώ μας εξηγεί ο μεγάλος πως θα πάρει 31 εκατομμύρια Ε. Μάλιστα αν το δείτε ολάκερο θα καταλάβετε και γιατί τιμωρεί τους γιατρούς και γενικά τα νοσοκομεία! Ένα παιδάκι πέθανε προχθές αλλά μουγκαμάρα από τα δημοσιογραφάκια !

Δεν υπάρχουν σχόλια: