Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΝΝΕΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Εννέα έργα προυπολογισμού 15 εκατομμυρίων Ε προτεινε η Ιερά σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης για ένταξη στο ΕΣΠΑ!
Μάλιστα λοιπόν μιας και η αγορά νέκρωσε η εκκλησία θα αναλάβει την ανάσταση της!! Ο κ. Καρούζος  φυσικά δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι μελέτες ώστε να είναι έτοιμες προς ένταξη.
Τα έργα που θα γίνουν σε όλη την Κρήτη είναι
α) Κέντρο κοινωνικής συμπαράστασης στο Ηράκλειο
β) Πνευματικό κέντρο στις Μοίρες (Γόρτυνος και Αρκαδίας)
γ) Κατασκευή παιδικών κατασκηνώσεων στο Αρκάδι ( Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου)
δ) Μουσείο εκκλησιαστικής τέχνης στα Χανιά (Κυδωνίας και Αποκορώνου)
ε) Δημιουργία γηροκομείου στο Φουρφουρά (Λάμπης και Σφακίων)
στ) Κέντρο κοινωνικής μέριμνας Ιεράπετρα (Ιεραπύτνης και Σητείας)
ζ) Επέκταση γηροκομείου στο οροπέδιο Λασηθίου (Πέτρας και Χερονήσσου)
η) Ολοκλήρωση πνευματικού πολύκεντρου στην Κίσαμο (Κισάμου και Σελίνου)
θ)Δημιουργία πνευματικού πολύκεντρου στο Αρκαλοχώρι (Καστελλίου-Βιάννου)
Αφού ο δήμος δεν μπορεί να συντάξει μια μελέτη ευτυχώς που υπάρχουν και οι Μητροπόλεις για αυτήν την δουλειά. Μάλιστα ακούγεται ότι ο Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος,  βλέποντας την απαράδεκτη κατάσταση στις αθλητικές υποδομές της περιοχής μας, έκανε πρόταση στην δημοτική αρχή μας να φτιάξει με ιδία έξοδα ένα γήπεδο 8Χ8αρκεί να βρεθεί ο χώρος.
Τελικά μήπως πάμε και σε δήμους μεγέθους Μητροπόλεων και με δημάρχους τους νυν Μητροπολίτες ... έτοιμοι είναι..... που δεν θα χρειαστούμε και πολλά χρήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: