Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ αλλά ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΥΡΓΕΛΟ

Ένα μεγάλο όραμα, την ένταξη της Κρήτης ως ενιαίας περιφέρειας στο alt, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Συμβουλίου Προορισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, πέτυχαν χθες οι νομάρχες του νησιού που βρίσκονται στο Βερολίνο στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης (Ι.Τ.Β.) με στόχο την καλύτερη τουριστική προβολή του νησιού. Η ένταξη της Κρήτης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έγινε μέσω της διανομαρχιακής εταιρείας Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας και επικυρώθηκε με σύμβαση που υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη, ως πρόεδρος του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, με το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai, παρουσία και της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Άντζελας Γκερέκου, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στα πλαίσια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου. Το γεγονός αυτό έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στη δράση και ενίσχυσε το προφίλ της Κρήτης ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη τουριστική περίοδο. Ο φορέας που υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το "Παγκόσμιο Κέντρο Αριστείας Πρακτικών σε Προορισμούς" (C.E.D. - World Centre of Excellence for Destinations) και στοχεύει στην προώθηση καινοτόμων στρατηγικών και προγραμμάτων διαχείρισης προορισμών. Την πρωτοβουλία για την ένταξη της Κρήτης στο πρόγραμμα ανέλαβε το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, ως φορέας ανάπτυξης του Γαστρονομικού Τουρισμού που στοχεύει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την ανάπτυξη της ενδοχώρας, προωθώντας βιώσιμες τουριστικές πρακτικές. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία είναι ο μόνος παγκρήτια θεσμοθετημένος φορέας του οποίου η λειτουργία αφορά και στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ μέσω του Διοικητικού του Συμβουλίου εκπροσωπείται όλη η Κρήτη. Μέχρι σήμερα από την Ελλάδα μόνο η Σάμος είχε επιτύχει την ένταξή της στο πρόγραμμα. 

Βέβαια μπορεί σαν Κρήτη να χαιρόμαστε αλλά σαν Ελλάδα ..... “Όπως μετέδωσε στο Κρήτη TV και ο δημοσιογράφος Κωστής Παπαγεωργίου, απευθείας από την Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου, το πρώτο βραβείο της έκθεση απονεμήθηκε στην … ¨Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου¨! Η έκθεση είναι η μεγαλύτερη του είδους παγκοσμίως, με 11.000 εκθέτες από 180 χώρες, οπότε  ο καθείς καταλαβαίνει ότι η βράβευση της κατεχόμενης Κύπρου ως ¨ανεξάρτητης δημοκρατίας¨ αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα στις νόμιμες διεκδικήσεις του κυπριακού ελληνισμού, και στην παταγώδη αποτυχία-τραγωδία  των κυβερνητικών «εκπροσώπων» μας ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ και ΓΚΕΡΕΚΟΥ. οι οποίοι είχαν ….αναχωρήσει όταν ανακοινώθηκε η βράβευση της “Βόρειας Κύπρου”, οπότε δεν υπήρξε άμεσα κάποια αντίδραση.” Όταν όμως βάζει ο Γιωργάκης τέτοια πολιτικά σούργελα να ασχοληθούν με τόσο σοβαρά θέματα αυτό θα προκύπτει πάντα . Ο εθνικός….. ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: