Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠΕΡ ΑΤΗΜΩΡΗΣΙΑΣ

Μια περίεργη φωτογραφική διάταξη που ρυθμίζει αναδρομικά τη νομιμοποίηση δαπανών-άρση καταλογισμών για τη Νομαρχιακή, τοπική αυτοδιοίκηση και εμπεριέχεται στα «ψιλά» του σχεδίου νόμου για την ιθαγένεια, καταγγέλλει η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή και ζητά διευκρινίσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ραγκούση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Πιπιλή, η διάταξη ορίζει: «καταλογισμοί, οι οποίοι έγιναν για δαπάνες που διενεργήθηκαν από τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τους Δήμους, τις Κοινότητες και τους συνδέσμους Δήμων και Κοινοτήτων, την ΠΕΡΙΟΔΟ 1.1.2004 μέχρι 30.6.2005, εφόσον αυτές αφορούν άσκηση αρμοδιοτήτων που δεν προβλέπονται ρητώς από την κείμενη νομοθεσία ή αν, παρά τη ρητή πρόβλεψή τους, συνέτρεξαν πλημμέλειες κατά τη διαδικασία ανάληψης της δαπάνης σε βάρος του προϋπολογισμού τους, δεν εκτελούνται και τα τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται!»
Η βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη ατιμωρησία και το ανεξέλεγκτο της σπατάλης Δήμων και Νομαρχιών σε μια περίοδο «τιμωρίας» των πολιτών, αλλά και  τη διαιώνιση παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής της κατάθεσης άσχετων διατάξεων σε νομοσχέδια!
http://www.eklogika.gr/news/1359
Αλήθεια ποιες νομαρχίες και ποιοι δήμοι την έχουν "κάνει";

Δεν υπάρχουν σχόλια: