Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΘΩΟΣ

Χθες έληξε μετά από 8 χρόνια η δικαστική διαμάχη μεταξύ του δημάρχου -όπως εξελίχτηκε- και κατοίκων της περιοχής μας, σχετικά με την φωτιά της 12 Αυγούστου 2002 που είχε σαν αποτέλεσμα να κατακαούν χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα στο Πλατύ Λαγγό του Δήμου. (Μοναστηράκι).
Κατηγορούμενος ο πρώην δήμαρχος Κισάμου κ.Κατζουράκης Νικόλαος, που πρωτόδικα στις 8 Οκτωβρίου του 2008, είχε καταδικαστεί, αναλαμβάνοντας όμως τις όποιες ευθύνες του δήμου, αθωώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλο το τότε δημοτικό συμβούλιο.
Χθες λοιπόν μετά από 8 χρόνια το πενταμελές εφετείο Κρήτης τον έκρινε αθώο με ψήφους 3-2. Με την αθώωση αυτή και την απαλλαγή του δημάρχου έκλεισε μια διένεξη 8 χρόνων που μπορεί να μην βρήκε σύμφωνους τους ιδιοκτήτες, αλλά περισσότερο δικαίωσε το σύστημα ότι ... δεν φταίει για όλα και ο δήμαρχος!!!
Πιστεύω ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη η δημοτική αρχή μας (ικανοποιημένη γαρ) ας αναλογιστεί και τις υποσχέσεις που έχει δώσει κατά το παρελθόν στους ιδιοκτήτες των καμμένων.
Είναι αμαρτία χιλιάδες ελαιόδεντρα ......που τώρα δεν θα αποζημιωθούν .... να μην μπορούν και να καλλιεργηθούν καλύτερα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: