Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ;

Ποιοι θέλουν να διασπάσουν την Επαρχία Κισάμου;
Αυτό το ερώτημα έκαναν χθες οι φορείς της Κισάμου στην κατάμεστη αίθουσα του δήμου Κισάμου.
Παρών τα σωματεία Λογιστών Κισάμου- Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων- Ξενοδόχων-οι Σύλλογοι προβολής Κισάμου η Γραμβούσα-  Πύργου (πολιτιστικός και κοινωνικός)- Λουσακιών (πολιτιστικός) και Νεολαία Κισάμου (πολιτιστικός). Αφού μας ανέλυσαν γιατί δεν πρέπει να διασπαστεί η Κίσαμος αποχωρήσαμε ..χαρούμενοι!!!
Φυσικά απουσίαζε το σωματείο των ενοικιαστών αυτών που έχουν το ζόρε να μην φύγουν υπηρεσίες και νοικάρηδες...ή ήταν εκεί και δε το πήρα χαμπάρι!!
Αν βάζουμε κύριοι φορείς τα συμφέροντα μας πρώτιστα και μετά τα υπόλοιπα άστα βράστα και όσοι παρευρέθηκαν χθες στην συνάντηση κατάλαβαν πολλά όσοι δεν παρευρέθηκαν καλό είναι να το δουν στην ντόπια τηλεόραση για να μαθαίνουν πως κάνουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους.
Εγώ πάντως θέλω την διάσπαση της επαρχίας και αυτό μπορώ να το αποδείξω, αυτοί άραγε που ζητούν την μη διάσπαση μπορούν να έχουν τρανταχτά επιχειρήματα;
Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε καλά τα καποδιστριακά δημάκια και μεις ζητάμε γιγάντιους δήμους χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, όταν είναι γνωστή η προσφορά της κρατικής μηχανής αλλά και της τεράστιας ντόπιας αδιαφορίας. Αντί να φτιάξουμε ένα δήμο όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό, πιο ομοιογενή, πέφτουμε στις παγίδες των κατά εντολή ... ραδιοαρβύλων!!!
Πάντως το ευχάριστο είναι ότι κάποιοι μπορούν και τα συνδυάζουν όλα.... και την αποψίλωση αλλά και τον συμφέρον του μεγάλου δήμου, αλλά και να μην χάσουμε και τα νοίκια.... όμως αν η επαρχία γίνει ένας δήμος γιατί θα πρέπει λόγου χάρη το ΙΚΑ να παραμείνει στο Καστέλλι και να μην πάει στον Ταυρωνίτη στον ενιαίο δήμο;
Γιατί η Εφορία μα παραμείνει στην πόλη μας και να μην πάει στο Κολυμπάρι; Γιατί αναγκαστικά θα απαιτούμε κλειστό γυμναστήριο στο Καστέλλι αφού υπάρχει στον Ταυρωνίτη;
Φαταούλες θα γίνουμε ...σήμερα; Τόσα χρόνια στην αποκάτω και απότομα αποκτήσαμε το σύνδρομο των Καστρινών; Ύποπτο!

Υ.Σ Κανονικά θα έπρεπε να υπογράψουν και τα ποδοσφαιρικά σωματεία μας, γιατί αν γίνει ένας δήμος η Επαρχία ποια ομάδα θα γίνει η επίσημη αγαπημένη μας ; Σπάθα Κολυμβαρίου ή Κισσαμικός ; Α ρε γλέντια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: