Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΓΑΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Τις προάλλες άκουσα κάποιον βουλευτή που έλεγε:
«Θέλουμε Δήμους με ανθρώπινο μέγεθος, απαλλαγμένους από τοπικισμό και πελατειακές λογικές, χωρίς το σημερινό διογκωμένο ρόλο του δημάρχου».  Απόρησα, αυτός όμως αγέρωχα συνέχιζε να λέει: «Ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας της σημερινής κοινωνίας ευνοεί τον παραγκωνισμό των πολιτών από τα κέντρα αποφάσεων. Πολλές φορές οι πολίτες που έχουν διάθεση  προσφοράς και συμμετοχής, απωθούνται από την πολιτική δράση». Τον ξανακοίταξα πολύ σαστισμένος, προσπαθώντας να καταλάβω αν ονειρεύομαι ή είμαι σε άλλο πλανήτη. Αυτός όμως είχε πάρει φόρα και πέταξε και την ατάκα της χρονιάς: «Μια και οι περισσότερες εξαγγελίες των εκάστοτε δημάρχων πάνε από κει που ήρθαν, καλό είναι να εφαρμόσετε τα τοπικά δημοψηφίσματα.  Έχει μεγάλη διαφορά το να αποφασίζει ένας και να μην το κάνει, από το να αποφασίζουν και να το κάνουν όλοι μαζί».
-Να γιατί λένε ότι είναι «Γάτα ο βολευτής.
Άραγε θα κάνουμε κανένα δημοψήφισμα για το πως θέλουμε τον νέο δήμο μας ή θα μας επιβάλλουν πάλι σύνορα και δήμαρχο... πακέτο!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: