Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

ΛΑΓΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ
Για 2 - 3 λαγάνες
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλυκ.αλάτι
1 1/2 φλιτζ.χλιαρό νερό
5 κουτ.σουπ.ελαιόλαδο
15-20 γρ, μαγιά νωπή
σουσάμι μαύρο
σουσάμι λευκό
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγετε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το χλιαρό νερό. Διαλύεται στο νερό τη μαγιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο.
Τραβάτε αλεύρι από γύρω γύρω και ζυμώστε ώστε το ζυμάρι να γίνει λείο, ομοιογενές και ελαστικό. Το κάνετε μια μπάλα, το σκεπάζεται με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο. Δίνετε το σχήμα της λαγάνας με τον πλάστη. Το πάχος πρέπει να είναι 1 - 2 χιλιοστά. Την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Σκεπάζετε πάλι, αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πιέζετε στην επιφάνεια τα δάχτυλά σας, δημιουργώντας τις χαρακτηριστικές "τρυπούλες" της λαγάνας. Αλείφεται με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζεται με μπόλικο σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: