Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχής εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας και χοροεσπερίδας μαζί με τιμητική εκδήλωση ανακήρυξη επίτιμου μέλους της Νομάρχης Ηρακλείου κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ. Στις 31-01-2010 και ώρα 14.00΄ στο εξοχικό κέντρο «ΖΩΖΕΦΙΝΑ» ο Σύλλογός μας διοργάνωσε την κοπή βασιλόπιτας μαζί με την ετήσια χοροεσπερίδα του. Ταυτόχρονα διεξάχθηκε και τιμητική εκδήλωση για την ανακήρυξη επιτίμου μέλους του Συλλόγου μας της Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώς ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ – ΗΛΙΑΚΗ, κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, λόγω της προσφοράς της προς αυτόν. Εκ μέρους του Συλλόγου ο Πρόεδρος κ. Καλύβας,προσέφερε αναμνηστική πλακέτα και δίπλωμα, ενώ η Νομάρχης προσέφερε στο Σύλλογο ένα αντιπροσωπευτικό δώρο της Κρήτης, ένα χρυσό κλαδί ελιάς, και ένα λεύκωμα της Κρήτης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου, εκπρόσωπος της καθολικής επισκοπής Σύρου, ο Αντινομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτριος ΡΟΥΣΣΟΣ, ο Αντινομάρχης Ηρακλείου κ. Γιώργος ΜΑΡΗΣ, ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ. Ιωάννης ΔΕΚΑΒΑΛΑΣ, ο Δήμαρχος Ποσειδωνίας κ. Γεώργιος ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Νικόλαος ΣΚΕΥΦΥΛΑΚΑΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου κ. Ηρακλής ΖΑΧΑΡΗΣ και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου κ. Ιωάννης ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ, και λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι.
Την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία του στο μουσικό και χορευτικό τμήμα της εκδήλωσης, ο Σύλλογός Κρητών Σαντορίνης, το «ΑΡΚΑΔΙ» όπου ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, καταδεικνύοντας τη σοβαρή πολιτιστική προσπάθεια διατήρησης των παραδόσεων και εθίμων που γίνεται από τους Συλλόγους, σε όποιο μέρος του πλανήτη και να βρίσκονται.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ο Πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στο χαιρετισμό που ακολούθησε ζήτησε την στήριξη όλων με αφορμή των επέτειο των 150 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Συλλόγου, αφού αναγνωρίζεται και καθ ομολογείται η δραστηριότητα του, ως κορυφαία και καθοριστική στα πολιτιστικά δρώμενα της Ερμούπολης.
Καθοριστική στη όλη εκδήλωση ήταν και η συμβολή των χορηγών στην επιτυχία της εκδήλωσης όπου εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ, ΚΡΑΣΙΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ ΓΕΑ ΑΕ, ΚΡΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΙΤΑΚΗΣ, Ν. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ, ΝΕΩΡΕΙΟ SUPER MARKET, ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: