Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1956 στον Δραπανιά Κισάμου του νομού Χανίων. Από πολύ μικρός φάνηκε η κλήση του στην ζωγραφική, όπου και ξεκίνησε τα πρώτα του έργα, όμως μεγαλώνοντας τον τράβηξε η Βυζαντινή Αγιογραφία όπου είχε δάσκαλο τον κ. Νίκο Γιαννακάκη. Από το 1982 ασχολείται επαγγελματικά με την Αγιογραφία και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε πολλές εκκλησίες της Κρήτης και του εξωτερικού

Έργα του βρίσκονται στους ναούς:
Αγ. Γεράσιμος Δραπανιά, Αγ. Παρασκευή Δραπανιά, Αγ. Ειρήνη Δραπανιά Κ, Πέτρου και Παύλου Δραπανιά, Τίμιο Σταυρό Καλυβιανή, Γέννηση της Παναγίας Λιβάδι Βουτά, Τίμιο Σταυρό Βουτά, Προφ. Ηλία Πλάτανο Βουτά, στους Άγιους Πάντες, Πλακάλωνα Κισάμου,Κοιμ. Παναγίας Δραπανιά, Παναγία Μυρτιδιώτισσα Νοπήγεια (Χώνι), Αγ. Νικόλαο Λιμάνι.
Έχει τελειώσει την σχολή ξυλογλυπτικής στο Καστέλλι Κισάμου με δάσκαλο τον αείμνηστο Κων/νο Βιολάκη. Ασχολήθηκε ακόμη με την γλυπτική σε πέτρα,το βιτρό,το ψηφιδωτό,κ.α.

Εργα του θα βρείτε ακόμα στην σελίδα http://www.cretanicons.com/FrameSetGr2.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: