Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ

Διάβασα σε ντόπια εφημερίδα το εξής καλό:
Φημολογείται ότι ανώτατο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης συνταξιούχος με ποσό από τις συντάξεις του πάνω από 5000 Ε θα είναι τελικά ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων!
Τελικά το ΠΑΣΟΚ βαδίζει σωστά....στα λόγια του .....πολύ "αξιοκρατικά", λαμβάνοντας μάλιστα σαν κριτήριο τα "βιογραφικά σημειώματα" που μας υποσχέθηκε!!! Χαχαχαχα!!
Η αξιοκρατία θα μας φάει, ευτυχώς όμως παίρνει κάποιον συνταξιούχο ο οποίος αφού παίρνει την σύνταξή του δεν επιβαρύνει το κράτος, καθώς απαγορεύεται να πάρει τον κανονικό μισθό του διοικητή.

Περίεργη συνέντευξη έδωσε ο Νίκος Χαννάν Σταυρουλάκης -διευθυντής της συναγωγής Χανίων - σε τοπική εφημερίδα. Πολύ προκλητικός και με πολύ εμπάθεια για τους Χανιώτες, σκαλίζει παλιές πληγές, σχεδόν δεν παραδέχεται ότι οι δράστες ήταν αυτοί που συνελήφθησαν, βγάζει δηλητήριο και εκφράζεται με εμπάθεια για την κοινωνία των Χανίων. Φυσικά το καλύτερο είναι αυτό που είπε προς το τέλος της συνέντευξης του " Η συναγωγή είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας, είναι μέρος της οικονομικής ζωής της πόλης! Βγάζουν εκατομμύρια από τους επισκέπτες που έρχονται να την δουν...."
Αφού βγάζουν εκατομμύρια τα Χανιά από την συναγωγή θα συστήσω στους κατά τόπους δημάρχους να φτιάξουν κάμποσες συναγωγές και να κλείσουν τους αρχαιολογικούς χώρους που μας βάζουν και μέσα!!
Άραγε ξέρει τι λέει ;
Καλό είναι βέβαια να μην πετάνε αυτές τις καταπληκτικές σπόντες τους, όπως πριν λίγες μέρες στην Καθημερινή  όπου κάποιος Βατόπουλος μας είπε ότι υπήρχε Εβραϊκή παροικία στα Χανιά πριν από 24 αιώνες, ούτε ότι είναι μνημείο ύψιστου συμβολισμού- η συναγωγή στα Χανιά. Σεβασμός χρειάζεται και προς τους ανθρώπους αλλά και προς τα μνημεία όποια και αν είναι αυτά, τα Χανιά έχουν αποδείξει ότι όλα αυτά τα σέβονται....είτε Εβραϊκά είναι, είτε αραβικά, είτε βενετσιάνικα!! Δυστυχώς στις πατρίδες των αυτοί, δεν σεβάστηκαν τίποτα το ...Ελληνικό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: