Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.
Η ημερομηνία αυτή  συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Ελλάδα το κύρωσε το 2012).
Αυτήν την μέρα ο Κώστας την τιμά με τον δικό του τρόπο και μας καλεί να σκεφτούμε όλα αυτά τα άτομα με ειδικές ανάγκες όχι μόνο την περίοδο που βρίσκονται στο σχολείο τους αλλά να προβληματιστούμε και να ζητήσουμε τα απαραίτητα για την μετασχολική τους ζωή.
Αγώνας άνισος αλλά ο Κώστας ξέρει οτι η προσπάθεια του αυτή θα βρει σίγουρα μιμητές!!
Καλή επιτυχία Κώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: