Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ

Στις 11.00 το πρωί ξεκίνησε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος που θα αναδείξει το "Τριπρόσωπον" δηλαδή τους τρεις Μητροπολίτες Κρήτης που θα προταθούν, ώστε εις εξ αυτών να αποτελέσει τον νέο Αρχιεπίσκοπο, διάδοχο του Ειρηναίου.
Την τελική απόφαση θα λάβει, ως γνωστόν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ειδικότερα, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα λάβει τις αποφάσεις της, για το ζήτημα αυτό στην 1η Σύνοδο του νέου έτους, στις 11 Ιανουαρίου.
Οι Μητροπολίτες Κρήτης που καλούνται να αναδείξου το "Τριπρόσωπο" είναι:
Λάμπης, Συβρίτου καί Σφακίων Ειρηναίος
Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος
Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας
Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος
Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος
Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός
Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος
Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος
Με κόκκινο οι Μητροπολίτες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βρίσκονται στο τριπρόσωπο, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και άλλα ονόματα και εκπλήξεις.
 
Σίγουρα τα αισθήματα ειναι ανάμικτα ακόμα και μέσα στον κλήρο πόσο στο λαό, αλλά πέρα απο κάθε πρόβλεψη η Κίσαμος στηρίζει τις επιλογές του Μητροπολίτη μας κ.κ Αμφιλόχιου που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θέση του αρχιεπισκόπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: