Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ

Όπως τα λέγαμε έτσι έχουν τελικά τα πράγματα στον Αι Λιά, στο Στόμιο και στο Λαφονήσι.... μάλλον η ζημιά έχει γίνει αφού έχουν δοθεί οι άδειες για λατομεία. Έτσι χθες το απόγευμα εσπευσμένα και μετά απο κάποιες ενοχλήσεις έγινε συνάντηση επί του θέματος στο Δημαρχείο Κισάμου.
Μυλωνάκης -Σταθάκης -Φραγκιουδάκης- Κουκουράκης- Σκαλιδάκης -Μακράκης και οι κυρίες Καπετανάκη και Μπενιουδάκη έκαναν μια συνάντηση για να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειες του Δήμου.... ποιες ενέργειες βέβαια όταν τα πράγματα είναι πλέον μισοτελειωμένα. 
Ας ελπίσουμε οτι θα βγει ένα ανακοινωθέν απο το Δήμο που να εξηγεί σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε τώρα... μιας και όπως αντιλαμβάνομαι για να καλέσουν τον ειδικό σε αυτά πρώην Δήμαρχο Ιναχωρίου Κώστα Κουκουράκη μάλλον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. 
Να μην ξεχάσω να πω οτι απο τον Ιούνιο του 20 ο Κώστας Κουκουράκης μαζί με την ΕΠΟΦΕΚ έκαναν συναντήσεις και ενημέρωναν φορείς και κατοίκους των χωριών που θα περάσει η "σκόνη" το γύψου". ΕΔΩ μια στο Βουλγάρω τον Οκτώβρη του 2020  και κάτω από την πρώτη συνάντηση στο Στόμιο στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα τον Αύγουστο του 2020. Ο Κώστας Κουκουράκης τελικά έβλεπε και έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες γι αυτό που ερχόταν αντίθετα με όλους τους άλλους που απλά το κοίταζαν με ανοικτό το στόμα.
Απο σήμερα βέβαια αρχίζει κι ένας αγώνας δρόμου μιας και κατ' αρχάς θα πρέπει να δηλωθεί η αντίρρηση μας στην ανάρτηση της διαβούλευσης, ως και την Τετάρτη 15 του Δεκέμβρη και μετά ως και το τέλος του μήνα να γίνει ένσταση επί της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης. 
Με απλά λόγια όλα θα κριθούν σε μια απόφαση και αυτή η απόφαση θα την λάβει ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης. Καλό είναι λοιπόν όλοι οι φορείς να αντιδράσουν κατ' αρχάς στις πρώτες αποφάσεις και δεύτερον μια συνάντηση του περιφερειάρχη ΕΔΩ με κόσμο θα ήταν το καλύτερο,.
Ας καταλάβουμε οτι 1000 τόνοι γύψου θα μετακινούνται καθημερινά απο τους δυο δρόμους που οδηγούν στο λιμάνι Κισάμου καταστρέφοντας κατά πολύ τον χαρακτήρα των χωριών, τον τουρισμό αλλά και τις υποτυπώδεις υποδομές που έχουμε στο οδικό μας δίκτυο. Αφήστε που θα αναγκαστούν αν δεν γίνει και παράκαμψη της πόλης να περνάνε και μέσα απο την πόλη της Κισάμου καθημερινά.
 Λατομεία η Κίσαμος δεν χρειάζεται, αυτό είναι ξεκάθαρο, και πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: