Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΤΟΥΡΚΟΣ Νο 5

Από δω φαίνεται καλύτερα η κλίση που έχει πάρει το μικρό φορτηγό πλοίο στο Λιμάνι του Καβονησίου στην Κίσαμο. Το πλοίο που ξέμεινε απ όξω από το λιμάνι λόγω μηχανικής βλάβης και ρυμουλκήθηκε για να σωθεί το ουκρανικό πλήρωμα του, είναι Τούρκου πλοιοκτήτη και το διαχειρίζεται μια Φιλιππινέζικη εταιρεία (ζήσε Μάη μου να....τους βρεις).
Η κύρια ενέργεια βέβαια που προέχει είναι ν' αντληθούν οι 11 τόννοι καυσίμων που έχει μέσα του, που όσο και να ακούγεται εύκολη υπόθεση η γραφειοκρατία μας κάνει να σκεφτόμαστε τα χειρότερα. Τα καύσιμα που είναι από άλλη χώρα θέλουν ειδικό πρωτόκολλο παραλαβής, να βρεθεί το ειδικό βυτιοφόρο που θα τα παραλάβει... όσο και να βρεθεί το μέρος που θα  τοποθετηθούν... Φυσικά αυτό είναι δουλειά του αργού και νωχελικού κράτους που δεν το ενδιαφέρει αν συμβεί στο εν τω μεταξύ το μοιραίο.
Πάντως γι άλλη μια φορά τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και τόσο καιρό το μόνο που κάναμε ήταν να το .....θαυμάζουμε...
Σήμερα το πρωί ήρθε και το νέο πλωτό φράγμα που θα τοποθετηθεί γύρω από το σαπιοκάραβο, για να περιορίσει όσο το δυνατόν την ρύπανση σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή καυσίμων. 
11 τόννοι πετρελαίου αν βρεθούν στην θάλασσα η οικολογική καταστροφή θα είναι τεράστια και το κόστος τριπλάσιο από το να το πάρουν και να το εξαφανίσουν από ένα κλειστό κόλπο, όπως είναι αυτός της Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: