Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΛΥΚ(ΕΙ)ΟΜΑΧΙΑ

Μονομαχία δίχως νικητή (όπως πάντα) ήταν αυτό που έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Απόψεις και ιδέες χιλιοειπωμένες στις πλάτες γονέων και μαθητών.. χρόνια τώρα, αυτό ήταν το συμπέρασμα σε μια πρόταση της αντιπολίτευσης για να ευρεθούν γρήγορα χρήματα για το "ακατάλληλο" Λύκειο μας. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συμβούλιο με αυτό το θέμα ούτε πιστεύω και το τελευταίο, όμως καλό είναι να καταλάβουν όλοι εκεί μέσα οτι σε μερικά θέματα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία και σύσσωμο το Δ.Σ να απαιτεί τα αυτονόητα. Δεν λογάτε κουβέντα "τι κάνατε εσείς;" "γιατί δεν το κάνατε εσείς;", αυτοί δυστυχώς κρίθηκαν, και σήμερα δεν είναι αυτοί που θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα, αλλά εσείς.
Ο σύλλογος γονέων όσο και αν ακούγεται παράξενο είναι το εκλεγμένο όργανο που αγαπά τα παιδιά περισσότερο από τον κάθε εκλεγμένο, είναι το όργανο που πασχίζει να μην λείπει τίποτα από τα παιδιά και το σπουδαιότερο είναι το όργανο που πρέπει να πιέζει για να μπορέσουν τα παιδιά, οι καθηγητές.. να είναι ασφαλείς στους χώρους των σχολείων.  Και αυτές οι πιέσεις έχουν άμεσο αποδέκτη τον δήμο, σε αυτόν που ανήκουν και θα ανήκουν τα σχολεία.
Και επειδή πολλά ακούστηκαν, και πολλά δεν τεκμηριώθηκαν..... κάνω εγώ το ερώτημα το μεγάλο αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει άλλοι.... 
- Κύριε περιφερειάρχα μπορείτε να βρείτε μια εταιρεία να κάνει μια στατική μελέτη για το Λύκειο Κισάμου το γρηγορότερο; Γιατί αυτά που ακούστηκαν και ευτυχώς καταγράφηκαν βγαίνει το συμπέρασμα οτι δεν ασχολείστε και πολύ με ένα σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τα παιδιά μας. 
Ξέρω οτι θα το διαβάσετε αυτό αλλά κι αν δεν το διαβάσετε, θα το διαβάσει κάποιος αντιπεριφερειάρχης που θα σας το μεταφέρει...
Φτάνουν τα λόγια...καιρός να καταλάβουμε οτι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι για το καλό του τόπου και όχι να απορρίπτουν, να καταδικάζουν, να χασκογελούν ανάλογα με το ποιος έχει κάνει την κάθε πρόταση. Ομοψυχία για να δούμε και μεις μια καλή μέρα κύριοι και κυρίες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κριμα και παλι.Αυτες οι νοοτροπιες ειναι η αιτια που δεν παει αυτος ο υπεροχος τοπος μπροστα ''εμεις,εσεις, αυτοι και οι αλλοι" λες και στο Λυκειο πανε αλλωνων παιδια.Απιστευτο ουτε για αυτο ομοψυχια! Μητερα μαθητη που εχει αποφοτησει απο το Λυκειο ΜΑΣ και μαθητριας που αποφοιτα φετος!!!

Ανώνυμος είπε...

η κακομοιριά του Καστελίου σε όλο της το μεγαλείο .