Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

... των τροχαίων ατυχημάτων στο Δήμο Κισάμου
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δράσεων που είναι αφιερωμένες στην Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων του ΟΗΕ, ο Δήμος Κισάμου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Αστυνομική Διεύθυνση, τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πυροσβεστική Διεύθυνση και το Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, διοργανώνουν, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.00-13.00, στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου και στο Δημαρχείο Κισάμου, τις εξής δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τα τροχαία ατυχήματα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
10:00 – 13:00 (Τοποθεσία: Δημαρχείο Κισάμου)
Έκθεση Έργων Τέχνης στο Δημαρχείο Κισάμου (έως 20/11/2014) των μαθητών των όμορων σχολείων που συμμετείχαν στον Μαθητικό – Φοιτητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Αγωνίζομαι για την Οδική Ασφάλεια»
11:00 – 13:00 (Τοποθεσία: Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο ΙΜΚΣ)
Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κκ. Αμφιλοχίου
Χαιρετισμός Δημάρχου Κισάμου κ. Θ. Σταθάκη
Ομιλία από τον κ. Σταύρο Πολέντα, Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» με θέμα: «Οδική Ασφάλεια στην Κρήτη / Διαχρονικά Προβλήματα – Οικονομικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις στις Οικογένειες Τροχαίων Θυμάτων – Αναπηριών» - προβολή Video.
Καλλιτεχνικά δρώμενα (μουσικοχορευτικά – εικαστικά) από τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου, του Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Κισάμου και ΕΠΑ.Λ.
Ερμηνεία τραγουδιών Νίκου Ξυλούρη από το λυράρη Βασίλη Καρεφυλλάκη
Ομιλίες - Παρουσιάσεις:
Από  τον υπαστυνόμο Β’ του Τμήματος Τροχαίας Χανίων κ. Μαρκαντωνάκη Ευτύχιο, 
Από την Επιπυραγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων κα. Ευτυχιάκου Μαρία
Από την Ιατρό Επιμελήτρια Α’ του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων κα. Φραγγεδάκη Ασπασία,
Προβολή Video σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα.
Βράβευση μαθητών από το Δήμο Κισάμου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την οδική ασφάλεια.
Έκθεση Τροχαίων:
– Τμήμα Τροχαίας Χανίων – εξάσκηση σε προσομοιωτή μέθης – ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ-Εξάσκηση προσομοιωτή οδήγησης
– Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων – απεγκλώβιση επιβατών μετά από τροχαίο
– Ε.Κ.Α.Β. Χανίων – Πρώτες Βοήθειες - μεταφορά
Πορεία μνήμης από τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: