Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΥΡΦΑΛΩΝΑΣ

Ένα σημαντικό βήμα έκανε ο δήμος εκφράζοντας την άποψη που έπρεπε να είχε γίνει σύνθημα χρόνια τώρα...Μπράβο του και καλή συνέχεια στον δύσκολο αυτό αγώνα!!
Την αντίθεση του Δήμου Κισσάμου στη συνέχιση λειτουργίας του Πυρηνελαιουργείου στη θέση Κουρφαλώνας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας με βάση την περιβαλλοντική νομοθεσία και σύμφωνα με σχετικά έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών, επισημαίνει με έγγραφο που απέστειλε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης.
Στο έγγραφο - το οποίο κοινοποιείται στο Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Π.Ε. Χανίων, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και στο Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου - ο Δήμαρχος Κισάμου αναφέρει πως «η συνέχιση λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου - το οποίο εκ της φύσεως του αποτελεί μια εξαιρετικά οχλούσα δραστηριότητα - στην εν λόγω θέση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του τριτογενή τομέα (τουρισμός) στην ευρύτερη περιοχή» προσθέτοντας ωστόσο ότι «ως Δήμος Κισσάμου, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην εύρεση κατάλληλου χώρου για τη μετεγκατάσταση της επιχείρησης σας προκειμένου στη συνέχεια να κινηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για την ένταξη της δραστηριότητας αυτής στο υπό εκπόνηση Γ.Π.Σ. του Δήμου Κισάμου».
Τέλος στο έγγραφο του Δήμου Κισάμου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο υπ. αρ. 9613/13-01-2014 έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με το οποίο η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κρίνει ότι «το εν λόγω Πυρηνελαιουργείο  είναι ακατάλληλο για λειτουργία» καθώς και στο υπ. αρ. 3570/9-10-2014 έγγραφο του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Π.Ε. Χανίων σύμφωνα με το οποίο «τυχόν λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου κατά την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο 2014-2015, χωρίς να έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις (κατασκευή στεγάστρων και υποδομών) και χωρίς να έχει χορηγηθεί από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων βεβαίωση καταλληλότητας θα είναι παράνομη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: