Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ

H συμβολή του Ινστιτούτου στην αγροτική ανάπτυξη και καινοτομία, η αναγνωρισιμότητά του σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αναβαθμισμένες υποδομές του (κινητό εργαστήριο, πιστοποιημένο εργαστήριο αναλύσεων ελαιολάδου, κλπ), η επιτυχής διεκδίκηση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας αξιολογήθηκαν, έστω και μετά από μεγάλη καθυστέρηση, και από την Πολιτεία!
Με την αρ. 919/131869 απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης αρ. φύλλου 2889/27-10-2014 το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου με έδρα τα Χανιά, ένα από τα 11 ινστιτούτα του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) είναι το κέντρο της αγροτικής έρευνας στην Κρήτη και όχι μόνο, αφού περιλαμβάνει Τμήματα στο Ηράκλειο, την Καλαμάτα, την Αττική, την Κέρκυρα και τη Μυτιλήνη. Οι προσπάθειες και η σκληρή δουλειά ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ!
Κ.Σ.ΧΑΡΤΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: