Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σήμερα το πρωί συμμετείχα στη σύσκεψη φορέων που έγινε στο Ηράκλειο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για τις υποδομές του νησιού με ιδιαίτερη έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Στο πλαίσιο της σύσκεψης ανέφερα στον κ. Υπουργό την ανάγκη αναβάθμισης του ΒΟΑΚ από το Καστέλι έως τα Χανιά ώστε να γίνει ένας σύγχρονος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας ενώ εξέφρασα και την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Κισάμου στο στρατηγικό σχεδιασμό και τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης για την ανακατασκευή του BOAK με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χωρίς την επιβολή διοδίων.
Πέραν αυτών ζήτησα από τον κ. Χρυσοχοΐδη να υπάρξει επίσπευση των εργασιών κατασκευής του ισόπεδου κόμβου Δραπανιά οι εργασίες του οποίου – αν και είχαν ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο περίπου – έχουν σήμερα σταματήσει από την ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου αυτός να αποδοθεί στην κυκλοφορία και να αποκατασταθεί η οδική ασφάλεια.
Τέλος, έθιξα στον Υπουργό την πολύ μεγάλη ανάγκη να προχωρήσουν επιτέλους δύο πολύ σημαντικά θέματα για την οδική ασφάλεια στην περιοχή όπως αυτό της μελέτης κατασκευής κόμβου στην περιοχή Κολένι και της σύνδεσης των παράλληλων οδών του ΒΟΑΚ με την πόλη της Κισσάμου, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί ολοκληρωμένα το θέμα της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στα όρια του Δήμου Κισσάμου.
Για τα παραπάνω θέματα του παρέδωσα κατ' ιδίαν και σχετική επιστολή. Δεσμεύτηκε μάλιστα ο κ. Υπουργός, πως εντός των επόμενων ημερών θα έχω συγκεκριμένη απάντηση για τον κόμβο του Δραπανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: