Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ

..θα βρίσκονται σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων με τον δήμαρχο κ. Σταθάκη για να δουν από κοντά τους χώρους που θα γίνει η ανάπλαση του χωριού!
Το έργο «Ανάπλαση Οικισμού Πολυρρήνιας Δήμου Κισσάμου» είναι προϋπολογισμού 468.000 Ευρώ, και είχε προγραμματιστεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Χανίων αλλά και της διαχειριστικής αρχής ΠΕΠ Κρήτης.
 - Η Πολυρρήνια είναι ίσως ο πιο παραμελημένος οικισμός στην περιοχή μας ανάλογα την αξία του και κάλλιστα μπορεί να δώσει πολλά αν υπάρξει καλή ανάπτυξη στον τουρισμό, καθώς βρίσκεται στον χώρο που αναπτύχθηκε η πολύ σημαντική και ομώνυμη πόλη – κράτος της Κρήτης. 
Στόχος της ανάπλασης είναι η ανάδειξη της ιστορικότητας και της μεγάλης αρχαιολογικής αξίας της Πολυρρήνιας -παράλληλα με τις ανασκαφικές εργασίες που γίνονται και σχεδιάζονται εκεί από την ΚΕ' Εφορία Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, καθιστώντας την ακόμα περισσότερο ελκυστική και προσιτή στους επισκέπτες. 
Σημειώνεται η πολύ καλή και ουσιαστική συνεργασία του δήμου με τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες στον σχεδιασμό των προβλεπόμενων εργασιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: