Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ


Ο πρώην βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης επισκέφθηκε σήμερα το Δήμο Κισσάμου για να ενημερωθεί σχετικά με τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε εκκρεμότητα. Στην ενημερωτική σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Κισσάμου κ.Γ. Μυλωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι κκ Ν. Κουμάκης, Γ. Σκορδιλάκης, Κ. Καστανοπουλάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Χ. Πιτσιγαυδάκης.

Μετά τη συνάντηση ο Μ. Βολουδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Ζήτησα από το Δήμαρχο να ενημερωθώ για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής του Δήμου Κισσάμου, καθώς αρκετά απο αυτά είναι και μεγάλης και επείγουσας σημασίας.
Το κατ’εξοχήν επείγον είναι αυτό της αντιστήριξης του πρανούς πριν τη σήραγγα των Τοπολίων. Το προ ολίγων ημερών περιστατικό, στο οποίο από εξαιρετικά αγαθή τύχη δεν είχαμε θύματα, δείχνει σε όλους γιατί δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα από την υλοποίηση του έργου της αντιστήριξης της πλαγιάς. Θα πρέπει να ληφθεί εν τω μεταξύ ειδική μέριμνα, έστω με προσωρινά μέτρα, για τη θερινή περίοδο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το έργο της παράκαμψης της σήραγγας απαιτεί καποια χρόνια για την υλοποίησή του, οπότε η «προσωρινή» λύση της αντιστήριξης γίνεται κρίσιμης σημασίας.
Ζήτησα και έλαβα πλήρη ενημέρωση για μια σειρά από άλλα σημαντικά έργα. Ιδιαίτερης σημασίας θεωρώ την υλοποίηση της Β’Φάσης του Βιολογικού Καθαρισμού (Δίκτυα), για την οποία ενημερώθηκα σχετικά με δυσκολίες στη χρηματοδότηση του έργου. Πρότεινα στο Δήμο την εναλλακτική οδό χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος Jessica, στο οποίο δεν υπάρχουν τα εμπόδια που αντιμετώπισε ως τώρα ο Δήμος, και στο οποίο λιμνάζουν αυτοί τη στιγμή πόροι ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων. Παράλληλα θα πρέπει να προωθηθεί το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και η ήδη χωροθετημένη Μαρίνα.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κισσάμου σήμερα είναι η άρδευση, ιδιαίτερα στο δυτικό και νότιο τμήμα του Δήμου. Έχουν υπάρξει ως σήμερα απαράδεκτες καθυστερήσεις, κυρίως από την πλευρά της πολιτείας, ιδιαίτερα μάλιστα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επικρατεί πραγματικό αλαλούμ στη νομοθεσία σχετικά με τα νερά, και αυτό επιδεινώνει την κατάσταση. Άμεσης προτεραιότητας είναι το έργο της σύνδεσης της Κισσάμου στο δίκτυο του Βαλσαμιώτη, αλλά και η επισκευή των δυο λιμνοδεξαμενών του πρώην Δήμου Ινναχωρίου.
Ειδική αναφορά έγινε στη συζήτηση στα Εννιά Χωριά. Είναι απαράδεκτη η ως τώρα καθυστέρηση της διεκπεραίωσης του ΣΧΟΟΑΠ, και μεγάλη η ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης για αυτό. Η περιοχή απαιτεί χωροταξικό σχεδιασμό που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον, αλλά και τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας που είναι ο τουρισμός.
Η Κίσσαμος έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό. Η μεγάλη ευκαιρία του ΕΣΠΑ, την οποία ουσιαστικά για λίγους μήνες ακόμη έχουμε δεν πρέπει να χαθεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: