Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πρωην ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ


Από την εφημερίδα Χ.Ν φύλλο 3-Μαρτίου πληροφορηθήκαμε ότι έγινε σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής Κισσάμου με τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζο και άλλους για σημαντικά θέματα της περιοχής του Δήμου Κισσάμου.
Για άλλη μια φορά κορυφαία θέματα του Δήμου Κισσάμου κουβεντιάζονται σε συσκέψεις οι οποίες συγκαλούνται κρυφά εκτός Δήμου και στις οποίες δεν προσκαλούνται η αντιπολίτευση και οι φορείς. Ο λόγος που ακολουθούν αυτή την τακτική είναι προφανής. Παζαρεύουν για  δικό τους πολιτικό όφελος και όχι το συμφέρον του Δήμου και της Τοπικής Κοινωνίας. Δεν επιθυμούν μάρτυρες οι οποίοι θα έβγαζαν προς τα έξω την αλήθεια, δεν επιθυμούν να ακούγεται διαφορετικός λόγος και επιχειρήματα σε όσους με ψέματα και παραπλάνηση προσπαθούν να επιβάλλουν καταστάσεις στην περιοχή Δυτικής Κισσάμου οι οποίες αντιστρατεύονται το Δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών. Επί της ουσίας φαίνεται ότι την σύσκεψη απασχόλησε το θέμα της λιμνοδεξαμενής Αγίων Θεοδώρων, Ανάπλαση του κόλπου Κισσάμου και κυρίως το ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Ιναχωρίου.
Για την λιμνοδεξαμενή Αγ. Θεοδώρων για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή κρύφτηκε και δεν έθεσε ευθέως το τεράστιο ζήτημα παράβασης των θεσμών και της νομιμότητας από την κρυφή επιτροπή του κ. Καρούντζου και της κρυφής Τεχνικής Έκθεσης αυτής της επιτροπής. 
Όσον αφορά το ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμου Ιναχωρίου έγινε φανερή πλέον η προσπάθεια του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζου και της υπάκουης Δημοτικής Αρχής να μεθοδεύουν διαδικασίες Επιβολής Λατομικής Ζώνης στην περιοχή Όρμος Στομίου –Προφήτης Ηλίας πρώην Δήμου Ιναχωρίου. Να ο λόγος που μετά την σύσκεψη 2-2011 και για δώδεκα μήνες η Δημοτική Αρχή δεν προέβει σε καμία ενέργεια-πίεση προκειμένου να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου η οποία έλεγε «Το ΣΧΟΟΑΠ να προχωρήσει στο ΣΧΟΠ της Περιφέρειας όπως έχει κατατεθεί». 
Έτσι με σύμφωνη γνώμη και του Δήμου θα κάνουν Τεχνική σύσκεψη (επιτροπή) προκειμένου να παρακάμψουν το Νομό αλλά το χειρότερο να παρακάμψουν τις ομόφωνες Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το θέμα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε και παράβαση καθήκοντος για τον Δήμαρχο Κισσάμου, ο οποίος αντί να εκτελέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Ν3852 αρθρ. 58 παραγρ. Β)  συμφωνεί σε άλλη διαδικασία η οποία παρακάμπτει την κείμενη νομοθεσία . 
Είναι γνωστές οι διάφορες «τεχνικές επιτροπές» και «τεχνικές συσκέψεις» του κ. Καρούντζου. Θυμίζουμε την Τεχνική επιτροπή για την Λιμνοδεξαμενή Αγίων Θεοδώρων. Θυμίζουμε την Τεχνική επιτροπή του για να τακτοποιήσει το δρόμο του ιδιώτη λατόμου.
Η αναφορά δε του κ. Καρούντζου ότι δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση μόνο θλίψη προκαλεί για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος το οποίο έχει επιτρέψει σε ορισμένα μονοπρόσωπα όργανα να διαλύουν αναπτυξιακά οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρες περιοχές.
Καταγγέλλουμε την νέα προσπάθεια του κ. Καρούντζου και της Δημοτικής Αρχής να επιβάλλουν Λατομική ζώνη και δια μέσου δήθεν τεχνικών συσκέψεων (επιτροπές).
Ζητάμε να εφαρμοστεί ο Νόμος και να προχωρήσει στο ΣΧΟΠ της Περιφέρειας το ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ιναχωρίου όπως ζητά και το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης όπως ζητάνε οι ομόφωνες αποφάσεις ΔΣ όπως φορείς και κόμματα ζητάνε.
Ζητάμε επιτέλους ο Δήμος Κισσάμου να ενεργήσει ως τοπική κυβέρνηση προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος και του συμφέροντος των Δημοτών.
Ζητάμε από τα κόμματα και τους φορείς να στηρίξουν δημόσια την προσπάθεια μας και να καταγγείλουν τις διάφορες μεθοδεύσεις.Υπενθυμίζουμε ότι εάν το ΣΧΟΟΑΠ είχε θεσμοθετηθεί δεν θα μπορούσε ποτέ να οριστεί λατομική ζώνη  σε οποιαδήποτε περιοχή Όρμος Στομίου –Προφήτης Ηλίας.   
Ακολουθούν υπογραφές  

Δεν υπάρχουν σχόλια: