Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Φτωχότερη και από την Αλβανία θα γίνει η Ελλάδα αν βγει από το ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της DWS. Προβλέπει ότι τα κάρα θα αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα! Η υποτίμηση και το πλεόνασμα του... 1972
Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε ο επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων DWS, Κλάους Καλντεμόργκεν τις συνέπειες από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Γερμανός μάνατζερ  προειδοποίησε τους Έλληνες να αποφύγουν με κάθε τρόπο την επιστροφή στη δραχμή, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα γίνει πιο φτωχή και από την Αλβανία.
"Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, στη θέση των Φολκσβάγκεν θα έρθουν τα κάρα με τα μουλάρια. Η Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη και από την Αλβανία και αυτό θα πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα στους Έλληνες", υπογράμμισε ο κ. Καλντεμόργκεν.........
..........
Αισιοδοξία για την ευρωζώνη
Ο Κλάους Καλντεμόργκεν σε αντίθεση με την ελληνική περίπτωση, αντιμετωπίζει με αισιοδοξία της εξελίξεις στην ευρωζώνη.
Εκφράζει μάλιστα την ικανοποίησή του για την διαχείριση της κρίσης χρέους από την Άγκελα Μέρκελ, η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Χαρακτηρίζει επίσης θετική εξέλιξη την πολιτική αλλαγή στην Ιταλία και εκτιμά ότι η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να κάνει την έκπληξη ήδη από το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.
Η υποτίμηση δεν είναι πανάκεια
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στο ίδιο συμπέρασμα με τον Γερμανό μάνατζερ καταλήγει και η εφημερίδα Financial Times Deutschland σε άρθρο με τίτλο "Υποτίμηση και τελειώσαμε".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η άποψη πως αρκεί στην Ελλάδα η υποτίμηση του νομίσματος για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της είναι εσφαλμένη.
Αντίθετα, τα παραδείγματα της Ελβετίας και της Μεγάλης Βρετανίας αποδεικνύουν ότι η υποτίμηση από μόνη της δεν επιφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε η Ελλάδα να εισέλθει το 2001 στην ευρωζώνη διαθέτοντας μία τρομερά ανταγωνιστική οικονομία, καθώς μεταξύ του 1970 και του 2000 είχε εικοσαπλασιαστεί η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ Μάρκου και Δραχμής.
Ωστόσο, η Ελλάδα είχε μεταξύ 1970 και 2000 κατά μέσο όρο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ύψους 3,3% του ΑΕΠ, ενώ μόνο το 1972 καταγράφηκε πλεόνασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: