Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ....


Κατηγορούμενη γιατί επέτρεψε την είσοδο σε πάρα πολλούς λαθρομετανάστες αλλά και γιατί τους άφησε να περάσουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα χτυπήθηκε εκ νέου από κατηγορίες ότι κακομεταχειρίστηκε πολλούς από αυτούς και πως όσοι βγαίνουν δεν πρέπει να επιστρέφουν.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιοσύνης, σε δυο υποθέσεις που έγειραν ΗΒ και Ιρλανδία, αποφάνθηκε πως οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να μεταφέρουν αιτούντες ασύλου σε ένα κράτος "στο οποίο κινδυνεύουν να υποβληθούν σε απάνθρωπη μεταχείριση".
Ήταν αναφορά στην Ελλάδα, σημείο εισόδου για το 90% των λαθρομεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στην ΕΕ, λόγω της θέσης της χώρας στα Μεσογειακά παράλια του μπλοκ και το γεγονός ότι συνορεύει με πλήθος Βαλκανικών χωρών και την Τουρκία, σημαντικό σημείο 'παραγωγής' παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Προσπαθούν να περάσουν με ξεχαρβαλωμένες βάρκες, κανό, χαρτόκουτα, στοιβαγμένοι σε κιβώτια φορτηγών, κρυμμένοι σε αυτοκίνητα και λεωφορεία, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να σκεφτεί ο νους για να αποφύγουν περιπολίες, συχνά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κατακυριευμένη από κύματα μεταναστών και αιτούντων ασύλου, η Ελλάδα προσπαθεί να ανταπεξέλθει, ενώ οι Αρχές σχεδιάζουν την κατασκευή φράκτη, κόστους 4,9 εκατ. ευρώ και μήκους 12,5 χλ,. στην περιοχή του Έβρου, η οποία εφάπτεται με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: