Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ


Διαβάζω σε Ηρακλειώτικο μπλοκ ..τις ανακατατάξεις που έχουμε μετά την τεράστια κωλοτούμπα του ξεκούραστου στην πολιτική!!!Γράφει λοιπόν το μπλοκ.....Η Κρήτη είχε το πιο ισχυρό παπανδρεϊκό μπλοκ και στην εσωκομματική διαμάχη του 2007 έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να κερδίσει ο κ.Παπανδρέου την εκλογή στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα αυτά μοιάζουν...μακρινό παρελθόν μια και ο Γιώργος αποχωρεί ενώ την ίδια ώρα η μεγάλη ομάδα που ήταν μαζί του μοιάζει...χαμένη. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Μήπως δεν είναι και τόσο χαμένη και οι περισσότεροι των στελεχών έχουν κάνει τις επιλογές τους; Οι οποίες δεν προκύπτουν τόσο από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους όσο από το παρασκήνιο το οποίο οργιάζει το τελευταίο διάστημα.
Από τα Χανιά ο κ.Βαλυράκης με τον κ.Δαμιανάκη ως παλαιοί προεδρικοί επίσης κινούνται προς τον Βενιζέλο. Η κ.Κουρουπάκη που έχει καλές σχέσεις με τον κ.Αθανασάκη και θα επηρεαστεί από αυτόν καταλυτικά, αν και ορισμένες αποχρώσες ενδείξεις αναφέρουν ότι έχει σχέσεις με το ΠΟΛΥ στενό περιβάλλον του κ.Λοβέρδου.
Κύριοι φυσιολογικό το βλέπω να γλακούν από την μια μπάντα στην άλλη. Μάλιστα αυτό μας έχει οδηγήσει και σε αυτήν την τραγική πολιτική απραξία. Οι βολευτές υποχείρια και εργαλεία του εκάστοτε αρχηγού του κόμματος. Όλοι με όλους για το χρίσμα....γνωστή συνταγή αποτυχίας. Νέο αίμα υπάρχει; Πολιτικός λόγος υπάρχει; Ανάστημα υπάρχει; Τα τετριμμένα και τα ακαταλαβίστικα τα βαρεθήκαμε, για να δούμε πόσοι θα σωθούν και πως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: