Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συλλόγου, που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 106, επικεντρώθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να επιτευχθεί η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, της πόλης μας αλλά και γενικότερα του Δήμου Κισάμου, για την ανάδειξη και προβολή των.
  Έτσι αποφασίστηκε να ζητηθεί, από την Αρχαιολογική Υπηρεσία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επεκταθεί η μελέτη ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, μια ρύθμιση που υπάγεται στο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους χώρους, ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η ανάδειξη και η προβολή των αρχαιολογικών χώρων και του πολιτιστικού πλούτου, του νέου δήμου της Κισάμου!
  Οι μικροί αυτοί αρχαιολογικοί χώροι έχουν δυναμική και μπορεί να γίνουν μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού και προώθησης του αρχαίου πολιτισμού μας, μέσα από τον σύγχρονο πολιτισμό.
  Άλλωστε η αναβάθμιση αυτών των χώρων πέραν του ότι αποκαθιστά την ιστορία, συμβάλλει με τρόπο ξεχωριστό στη ψυχαγωγία του περιπατητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: