Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΟΥΝ.....


Η συνέχεια της ιστορίας στον Δήμο Μίνωα.......Από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των αυτοψιών που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη βρέθηκαν 17 οικίες, όπου σε ένα μόλις δωμάτιο στοιβάζονταν από 15 μέχρι και 23 άτομα με ελλιπείς συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, τόσο εντός όσο και εκτός των οικιών.
Άμεσα, με επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των οικιών ζητήθηκε η εκκένωσή τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να εξυγιανθούν οι χώροι και να καθαριστούν οι εστίες μόλυνσης που έχουν δημιουργηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από το νόμο και θα επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.
Παράλληλα, θα διαβιβαστούν τα αποτελέσματα των αυτοψιών τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία με τη σειρά της θα προβεί σε ελέγχους και στο σφράγισμα των οικιών.
Βρε ανεύθυνοι Καστελλιανοί, ρατσιστικό είναι να προσέχεις την υγεία σου; Κακό είναι να προφυλάσσεσαι από τις διάφορες αρρώστιες που κουβαλούν οι νεοέλληνες; Φυσικά όχι...αλλά πως θα αντιδράσετε όταν κάτι ψωρογιατράκια των Χανίων σας έχουν υποχείριους. Μήπως ξέχασαν τα γιατρουδάκια πως η μέριμνα για τη δημόσια υγεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα; Γιατί αν το ξέχασαν κάτι άλλο συμβαίνει εδώ σε αυτήν την γωνιά του κόσμου..κάτι άλλο!!!
Και προς τον συμβούλιο της ομάδας για τον Ειρηναίο που αγόρασε το σπίτι του ζωγράφου Αννουσάκη....το έχουν κάνει κατάληψη οι φιλοξενούμενοι μας..με την συγκατάθεση σας ή όχι σας ενημερώνω ότι είναι απαράδεκτο ...Η βιβλιοθήκη που υπάρχει μέσα είναι 150 χρόνων με βιβλία και γκραβούρες 400 χρόνων.....μη μου πείτε ότι δεν το ξέρετε; Φτάνει πια και το εγχώριο ξεπούλημα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: